Személyre szabott doboznyomtatást kínál a Xerox

Komplett nyomtatási megoldást kínál a Xerox legújabb innovációja, az Automated Packaging Solution, amely lehetővé teszi kis szériás dobozok gazdaságos gyártását, kiegészülve a digitális nyomtatás által biztosított előnyökkel, úgymint az egyediesítés, a perszonalizáció vagy a biztonsági nyomtatás. A Xerox Automated Packaging Solution az iGen4 nyomtatási technológiára épülő, a világon egyedülálló online dobozgyártó sor, amelyhez a speciális befejező egységet a Stora Enso biztosítja. „A szolgáltatók gyorsan és hatékonyan ki tudják elégíteni a személyre szabott csomagolások iránti piaci igényeket a Xerox megoldásának köszönhetően.” – hangsúlyozta Eric Armour, a Xerox vállalat globális üzleti csoportjának elnöke. A vezető azt is kiemelte, hogy a csomagolásokhoz és a címkézéshez használt digitális nyomtatás világpiaci forgalma 2014-re el fogja érni a 6,75 milliárd amerikai dollárt a Pira International ipari tanácsadó vállalat számításai szerint.

A Xerox megoldás alapjául szolgáló iGen4™ nyomdagép percenként 110 oldal nyomtatására képes, továbbá a digitális színes nyomdagépek között a legnagyobb kezelt médiamérettel (36,4 × 57,2 cm) rendelkezik, ezáltal praktikus megoldást kínál kisméretű csomagolóanyagok gyártására. Rendkívül széles a nyomtatható karton-médiumok köre, de számos műanyag tartalmú hordozó is alkalmazható. Az Automated Packaging Solution rendszerhez tartozik egy – vizes alapú vagy UV-bevonatot felhordó – Epic CTi-635 lakkozó egység, egy Stora Enso futószalagos kötegelő, és egy 580 x 400 mm lapméretű perforáló, stancoló amit a Kama fejlesztett a Stora Enso számára.

A csomagolásokhoz gyakran kell átlátszó külső bevonat, amelyhez a Xerox megoldása gyorsan száradó, víz-alapú, szaténos vagy fényes bevonót kínál, ezekkel megvédve a csomagolást a kosztól, a maszatolódástól, és a karcoktól. A technológia kifejlesztésekor a szakemberek törekedtek a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételére is. A Stora Enso Gallop alapú Xerox Automated Packaging Solution azzal is csökkenti a káros környezeti hatást, hogy csak szükség esetén nyomtat, így kevesebb hulladékot termel, és újrahasznosítható kartonpapírt használ.

-XXX-