Mobilnyomtatás bárhol, bármikor

Leegyszerűsítik a helyszín-független nyomtatást a Xerox új megoldásai, amelyekkel a sokat utazó irodai dolgozók és informatikai felhasználók hatékonyabban végezhetik munkájukat az okostelefonjaikon keresztül.

A Xerox Mobile Print Solution révén az utazó szakemberek ezentúl könnyen, és biztonságosan kinyomtathatják e-mail üzeneteiket, prezentációikat és más üzleti dokumentumaikat, amelyeket okostelefonjukon, vagy más e-mail képes készüléken visznek magukkal. A megújult Mobile Express Driver és Global Print Driver vezérlőszoftverekkel a dolgozók laptop gépükön azonnal látják, milyen nyomtatókhoz lehet gyorsan hozzáférni azon a helyen, ahol tartózkodnak, és egyúttal azonnal praktikus nyomtatásmenedzselési információkat is kapnak.

A Xerox Mobile Print Solution lehetővé teszi, hogy a felhasználók e-mail küldésre képes készülékeikről vezérlőprogramok és alkalmazások telepítése nélkül nyomtassanak. Elég elküldeniük az eredeti — akár Microsoft Word vagy Adobe PDF — fájlt egy e-mailhez csatolva, amit egy biztonságos szervernek címeznek. A felhasználó ekkor igazoló kódot kap válaszüzenetben, amivel biztonságosan jóváhagyhatja a dokumentum nyomtatását bármilyen Xerox Extensible Interface Platform®-alapú többfunkciós nyomtatón (MFP).

A Xerox Mobile Print Solution az adott vállalat saját szerverén fut, és alkalmazkodik annak meglévő biztonsági rendszeréhez. Az új megoldás ezen kívül még:

  • Megőrzi az összes formázási beállítást Microsoft Office dokumentumok nyomtatásakor, mintha csak a számítógépről nyomtatnánk.
  • Nyomtatás előtt megmutatja a dokumentum előnézeti képét az MFP felhasználói felületén.
  • Ugyanazokat a nyomtatási beállításokat kínálja (egy vagy kétoldalas, színkorrekciók, véglegesítési opciók), amiket a felhasználó a számítógépen is választhatna.

Új funkciók és javítások kerültek a Xerox Mobile Express és Global Print nyomtatóvezérlőkbe is. Ezekkel az utazó munkatársak a hálózaton elérhető szinte bármelyik nyomtatón tudnak nyomtatni, függetlenül annak földrajzi helyétől és márkájától, így kevesebb időt kell a különböző berendezésekhez való illesztő programok beállítására vesztegetniük.

A vezérlőprogramok új szolgáltatásai:

  • Nem kell az informatikai szakembereknek új vezérlőprogramokat telepíteni, hogy a jelenlegi és jövőbeni Xerox termékek összes szolgáltatása elérhető legyen.
  • Hozzáférhetővé teszik a Xerox nyomtatók és MFP-k legújabb szolgáltatásait. Ilyen például a „Color by Words” (színezés szavakkal), ami egyszerű szavakat mutat a színek kiválasztásakor (pl. „piros alma” vagy „kék ég”), hogy könnyebb és pontosabb legyen a színes nyomtatás.
  • Segít a zsúfolt munkacsoportokban dolgozó munkatársaknak megtalálni saját nyomtatott anyagaikat. Ehhez nem használ külön elválasztó oldalakat, hanem a felhasználó és a feladat azonosítóját elhelyezi egy nem használt margón, így is csökkentve a papírlapok felesleges pazarlását.
  • Az „Earth Smart” alapértelmezett beállításokat kínálja, amiket beállíthatunk kétoldalas nyomtatásra, előnézetre (proof print), újrahasznált papírra és vázlat módra.

Az új Global Print Driver vezérlőprogrammal a rendszergazdák hálózaton keresztül az illesztő program újratelepítése nélkül is „rávehetik” a nyomtatási alapbeállítások használatára (például a kétoldalas nyomtatást) az alkalmazottakat.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre! Befektet&
eacute;ssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Elérhetőség
A Mobile Express és Global Print nyomtatóvezérlők ingyenesen letölthetők a http://www.office.xerox.com/software-solutions/mobile-printer-driver/enus.html és a http://www.office.xerox.com/software-solutions/global-printer-driver/enus.html oldalakról. A Xerox Mobile Print Solution korai telepítései az utolsó negyedévben kezdődnek el, széles körben pedig 2011 elejétől lesz kapható. További információk a Xerox mobil ajánlatairól a http://www.xerox.com/mobile címen (számítógépről) vagy a http://www.xerox.com/mobileconnect címen (mobil eszközökről).

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR,
telefon: 1-880 3084,
e-mail: lango.karoly@cafepr.hu
Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft
telefon: 1- 436 8983,
e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://www.facebook.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxevents, a http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A Xerox® és a Xerox Extensible Interface Platform® nevek valamint a „sphere of connectivity” embléma formaterve a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát fenntartjuk.