Továbbra is együtt az Alcoa és a Xerox Magyarországon

Idén újabb három évvel meghosszabbította együttműködését az Alcoa és a Xerox Magyarország. A két vállalat tíz éve kötötte szorosabbra kapcsolatát egymással, amelynek részeként a Xerox ellátja az Alcoa dokumentumkezelő eszközeinek felügyeletét, illetve szakértő személyzetet biztosít a helyszíni feladatok gyors megoldása érdekében a cég magyarországi üzemeiben.

A nyers – és feldolgozott alumínium, illetve a timföld gyártásában a világ egyik vezető előállítójának számító Alcoa, amelynek termékeit a repülőgépipar, az autóipar, a csomagolóipar, az építőipar, a szállítmányozás és más ipari szektorokban is használják, 1993 óta van jelen Magyarországon. Hazánkban négy üzletága működik az amerikai vállalatnak Székesfehérváron és Nemesvámoson. A Xerox-szal 2000-ben kötött szerződést. A megállapodás értelmében a Xerox ellátja az Alcoa teljes dokumentumkezelési eszközparkjának felügyeletét, illetve ehhez az üzemekben szakértő személyzetet is biztosít. Idén meghosszabbította az együttműködést a két vállalat. A Xerox elsősorban megbízható, kitűnő hatékonysággal működő eszközfelügyeleti rendszerének és a help desk szolgáltatásának köszönhetően nyerte el az újabb három évre szóló megbízást.

2000-ben átvilágítással kezdte a közös munkát a Xerox az Alcoa székesfehérvári és nemesvámosi gyáraiban. Ennek eredményeként az addig működő 300 dokumentumkezelő eszköz közül 80-at ki tudtak vonni, és ezzel a szakemberek máris jelentős költségcsökkentést tudtak elkönyvelni. Az optimalizálás következő lépéseként egységesítették a gépparkot, és a sok kis berendezés helyett, egy – egy nagyobb kapacitású eszköz hálózatba kötésével tették gazdaságosabbá az Alcoa dokumentumkezelési gyakorlatát a két üzemben. Harmadik lépésben a kellékbeszerzést ésszerűsítették a Xerox szakértői. Miután fénymásolóból, tintasugaras nyomtatókból is maximum kétféle megvásárlását javasolták, az ezekhez szükséges kellékanyag típusokból is nagyságrendekkel kevesebb kellett, így az ezek elhelyezésére fenntartott raktár méretét a korábbi egyharmadára lehetett csökkenteni. Az optimalizáció lezárásaként a Xerox saját szakembereit helyezte ki a székesfehérvári és a nemesvámosi gyárba, akik a felmerülő problémák döntő többségére helyben, 30 percen belül reagálni tudnak, és a rendszer állandó monitorozásával a karbantartási feladatokat is folyamatosan elvégzik. Ráadásul a Xerox operátorok költségei jóval alacsonyabbak, mint egy saját rendszergazda, vagy IT munkatárs óradíja, így az Alcoa ezzel is jelentős kiadáscsökkentést ért el.

###

Az Alcoáról
Az Alcoa a világ vezető gyártója és forgalmazója az alumínium kohófém-, az alumínium- és a timföldgyártásnak. Az alumínium iparág összes fontos szegmensében jelen van. Vevőköre felöleli a repülőgép-, a csomagoló-, az épület-, és az építő ipart, az autógyártást, a kereskedelmi szállítást, valamint egyéb ipari piacokat. Ugyancsak vásárlói rendelkezésére áll tervezési, műszaki, gyártási és egyedi igényre kidolgozott szolgáltatásokkal. Az alumíniumtermékek mellett piaci márkatermékeket is gyárt, többek között az Alcoa keréktermékeket, kötőelem rendszereket, precíziós és egyéb öntvényeket. A korporáció 59 ezer főt foglalkoztat 31 országban. A Davosban megtartott Világgazdasági Fórum a fenntartható működés szempontjából a világ legjobb vállalatai közé sorolta az Alcoa-t. Ezt a minősítést pénzügyi teljesítménye, környezetvédelmi kiválósága és társadalom iránti felelős magatartása együttes értékelése alapján nyerte el a korporáció. További információk a http://www.alcoa.com címen találhatóak.

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzleti folyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http
://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre! Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Ügyfélkapcsolatok:
A Xerox irodai termékeiről és szolgáltatásairól tájékozódhat a http://www.xerox.com/tr/office weboldalon.

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com