Mitol elégedettek az ügyfelek? – A Xerox felmérése

A megbízható és egyenletesen magas szolgáltatási színvonal mellett, kiemelt jelentőséget tulajdonítanak az ügyfelek a szolgáltató folyamatosan látható jelenlétnek, a rendszeres tanácsadó munkának és a kiegészítő szolgáltatásoknak is – derül ki a Xerox ügyfelei körében végzett felmérésből.

2010. szeptember 28. – A Xerox négy éve, 2006-ben vezette be új, az ügyfelek elégedettségét mérő rendszerét. A félévente kérdőíves módszerrel végzett felmérés eredményeit feldolgozva és elemezve, a vállalat testre szabottan tökéletesíti folyamatait minden ügyfele számára.

A visszajelzésekből egyértelműen kiderül, hogy azok az ügyfelek elégedettek leginkább a Xerox szolgáltatásaival, amelyeknél a helyszínen kiszervezett operátorok dolgoznak, másrészt, amelyek a Xeroxra, mint dokumentumkezelési tanácsadóra is számítanak, harmadrészt pedig, amelyek nyitottak a Xerox kiegészítő-szolgáltatásainak igénybevételére.

A szolgáltató – ebben az esetben az operátor – állandó jelenléte és az a tény, hogy az illetékes személy bármikor és rendkívül rövid idő alatt személyesen is orvosolni tudja az esetlegesen felmerülő problémákat, már önmagában is emeli az ügyfél biztonságérzetét. Az alapvető dokumentumkezelési, géppark karbantartási, fenntartási és fejlesztési feladatokon túl, az ügyfelek kifejezetten fontosnak tartják a kiegészítő szolgáltatásokat is. A jogosultsági szintek felállítása és optimalizálása illetve a különböző monitorozási rendszerek beállítása, továbbá a riportozási gyakorlat bevezetése és ésszerűsítése mind növelik az ügyfelek elégedettségét. A felsorolt szolgáltatások átláthatóbbá, könnyebben követhetővé és kontrolálhatóbbá teszik a dokumentumkezeléssel kapcsolatos folyamatokat és a velük kapcsolatos költségeket.

Részben a fenti igények felismerésének, részben az alaptevékenységet jelentő dokumentumkezelési szolgáltatások folyamatos tökéletesítenek köszönhetően, a Xerox ügyfeleinek összesített elégedettsége az elmúlt négy évben 7%-kal – 88,35%-ról 95,92%-ra – emelkedett. A Xerox elemzéséből kiderül az is, hogy a vállalat PSG (nyomdai) ügyfelei, gyakorlatilag maradéktalanul – 98,06%-os arányban – elégedettek a Xerox szolgáltatásaival, ugyanakkor a vállalat OSG (irodai) ügyfelei sem panaszkodhatnak: a 2006-ben mért 91,64%-os elégedettség 2009-re 94,57%-ra emelkedett.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzleti folyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre! Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Ügyfélkapcsolatok:
A Xerox irodai termékeiről és szolgáltatásairól tájékozódhat a http://www.xerox.com/tr/office weboldalon.

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://www.facebook.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxevents, a http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A Xerox®, a ColorQube®, a Mobile Express Driver™, a Phaser® és a WorkCentre®nevek valamint a „sphere of connectivity” embléma formaterve a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát fenntartjuk