A Xerox vezeti a menedzselt nyomtatási szolgáltatások piacát világszerte

Az IDC legfrissebb tanulmánya szerint 48,5 százalékos részesedésével a Xerox áll az első helyen a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) piacán globális szinten 2009-ben elért árbevétele alapján.

Az IDC a dokumentumkezeléssel foglalkozó szolgáltatókat – beleértve a menedzselt nyomtatási szolgáltatásokat (MPS) és az üzleti folyamatok kiszervezését (BPO) nyújtó vállalatokat is – vizsgáló jelentése szerint az MPS piac 2009-ben 7,78 milliárd dollárral, azaz 8,1%-kal növekedett. Ezen belül a Xerox vállalat érte el a legnagyobb piaci részesedést a versenyben lévő szolgáltatók között 48,5 százalékos eredményével. Az IDC szerint a menedzselt nyomtatási szolgáltatások segítségével bármilyen méretű vállalat számára megnyílik az út a dokumentumkezeléssel kapcsolatos költségek csökkentésére. Egy jól kivitelezett MPS programmal a vállalat akár 30 százalékkal csökkentheti dokumentumkezelési költségeit, miközben növeli a termelékenységet, emeli szolgáltatásának színvonalát és kisebb környezeti terhelést ér el.

Mint az MPS piac vezetője, a Xerox elsőként ajánlott nagyvállalati nyomtatási szolgáltatást (EPS), amely magába foglalja a szervezetek nyomtatási infrastruktúrájának minden elemét – a hálózatba kötött irodai rendszerektől kezdve a kihelyezett nyomtató központokon keresztül a virtuális megoldásokig. A vállalatok, tevékenységi körüktől függetlenül jobb pénzügyi eredményt érhetnek el a Xerox által biztosított menedzselt nyomtatási szolgáltatások segítségével:

  • Az edisoni (N.J.) székhelyű, hét egészségügyi központból álló Solaris hálózat a Xerox MPS megoldásával az IT infrastruktúrára eső költségeket több mint 20 százalékkal csökkentette, és növelte az egészségügyi hálózaton belüli információáramlás hatékonyságát.. A Solaris a Xerox üzleti folyamatok kiszervezésében szerzett tapasztalatai segítségével integrálta a dokumentum menedzsment stratégiát a már meglévő egészségügyi információs rendszer (HIS) infrastruktúrájába.
  • A Rialto Unified School District a Xerox EPS révén kialakított nyomtatás struktúrával várhatóan közel fél millió dolláros megtakarítást ér el a hozzátartozó 25 épületében.
  • Az egyik vezető védelem- és biztonságtechnológiai szervezet, az Egyesült Királyságbeli székhelyű QinetiQ, a Xerox MPS stratégiájával 44%-kal csökkentette az energiafelhasználását, és kevesebb az üvegházhatásért felelős gázt termel. Továbbá, a Xerox rádiófrekvenciás helymeghatározó – és azonosító megoldásával (RFID) a munkatársak biztonságosan nyomtathatnak, fénymásolhatnak, faxolhatnak, illetve szkennelhetnek. Ez utóbbi alkalmazás egyébként intelligens karakterfelismerő technológiát használ.

„A Xerox az MPS szolgáltatásaival egyedülálló a piacon: költségcsökkentésre és hatékonyságnövelésre irányuló szolgáltatásaink bármely vállalat számára elérhetőek, függetlenül azok méretétől, földrajzi elhelyezkedésétől, illetve attól, hogy jelenleg milyen dokumentumkezelési szolgáltatóval állnak kapcsolatban” – hangsúlyozta Stephen Cronin, a Xerox Global Document Outsourcing üzletág vezetője.

Az IDC 2010 MPS MarketScape jelentése alapján a Xerox előretörése a dokumentum kiszervezés, és annak a legfejlettebb szintjét jelentő MPS területén is tovább növekszik ebben az esztendőben, elsősorban a cég BPO megoldásainak köszönhetően.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre!

Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1-436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés:
Kommentárokat, szakmai értékeléseket, valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://www.facebook.com/xeroxcorp, a http:
//twitter.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxevents, a http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon. A Xerox® név és a „sphere of connectivity” embléma formaterve a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.