Nagyméretu nyomatokat is gyorsan, egyszeruen állít elo az iGen4 EXP

A megnövelt papírméretű, automatikus „Web to Finish” megoldással bővített és Adobe PDF Print Engine integrációval ellátott iGen4 EXP, a Xerox felső kategóriás nyomdagépének, az iGen4-nek a legújabb verziója, amellyel költségcsökkentő módon fokozható a nyomdák termelékenysége.

2008-as bevezetésük óta világszerte a legfejlettebb digitális színes nyomdagépek közé tartoznak a Xerox sok tekintetben úttörőnek számító iGen4® berendezései. A vállalat idén újabb fejlesztéseket hajtott végre a berendezésen, és létrehozta a díjnyertes iGen4 platformra épülő, számos új nyomtatás-előkészítési és munkabefejezési lehetőséggel felszerelt legújabb modellt, az iGen4 EXP-t. A berendezést a nyomdaiparban ma elérhető legnagyobb digitális ívadagoló megoldással látták el, így az a konkurens berendezésekhez képest 50 százalékkal nagyobb nyomtatási felületet biztosít a felhasználóknak.

„Az iGen4 nyomdagépek kitágították a digitális nyomtatás határait, és növekedést értek el olyan területeken, mint a DM levelek, marketing– és fényképes anyagok nyomtatása. Az iGen4 EXP lecsökkenti az előkészítési időt, növeli a termelékenységet és lehetőséget ad új, nagy volumenű alkalmazások futtatására akár napi 24 órában” – hangsúlyozta Eric Armour, a Xerox vállalat grafikai kommunikációs üzletcsoportjának elnöke.

Az iGen4 EXP berendezések három új nyomtatási opciót nyújtanak a felhasználóknak.

  • Osztályán belül a legnagyobb papírméret (36,4 cm × 66 cm) A papírméret lehetővé teszi különösen nagy méretű könyvborítók és füzetborítók nyomtatását, illetve az egy lapra több oldalas (multi-up) nyomatás segítségével háromrétegűre hajtogatott brosúrák, képeslapok és üdvözlőlapok gazdaságos létrehozására is különösen alkalmas. A berendezés nagy papírméret esetén is percenként 40 oldal nyomtatására képes, ugyanakkor az iGen4 rendszer az A4-es méret nyomtatási sebességét percenkénti 120 oldalra növeli, aminek köszönhetően termelékenyebbé válhatnak a nyomdai szolgáltató vállalatok. A papírt az átalakított papírtálcáról vagy tekercsről is lehet adagolni. A Multigraf kötegelő összegyűjti a nagyméretű kész nyomatokat, és kivehető kocsikra csoportosítja őket, amelyekkel könnyebb továbbvinni az anyagot vágásra és befejező munkálatokra.
  • Automatikus „Web to Finish” megoldás Ez az alkalmazás a beavatkozás nélküli munkafolyamatot indítja el a megrendeléstől egészen a késztermékig. A megoldás alapjául a Xerox FreeFlow® Digital Workflow Collection szolgál, amihez szoftver és véglegesítő opciók kaphatók a Xeroxtól. Ezekkel jelentősen felgyorsítható a gyártási folyamat, mert a rendelések beérkezésekor igény szerint, gyorsan lehet változtatni és szinkronizálni a gyártás paramétereit. Ez az opció 2011 elejétől lesz elérhető.
  • Adobe PDF Print Engine integráció Ezzel a megoldással az Adobe PDF fájlok gyors és megbízható nyomtatása válik lehetővé. A kibővült nyomdai előkészítési és feldolgozási opciókkal a felhasználók könnyebben tudnak direkt színeket és átlátszóságot beállítani, ami csökkenti a szükséges ellenőrzési ciklusok számát.

A Xerox iGen4 EXP már megrendelhető.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további inform&aacute
;ciókra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre!

Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1-436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés:
Kommentárokat, szakmai értékeléseket, valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://www.facebook.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxevents, a http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon. A Xerox® név és a „sphere of connectivity” embléma formaterve a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.