Stratégiai kinevezések a Xeroxnál

Stratégiai jelentőségű pozícióba nevezett ki három vezetőt a Xerox vállalat. Mostantól alelnöki pozíciót tölt be Mark Costello, szabadalmi- és stratégiai jogtanácsos, Mike Festa, a fúziók és felvásárlások igazgatója és Joe Mancini, az Egyesült Államokban és Kanadában zajló pénzügyi műveletekért felelős vezető.

Az 53 éves Mark Costello általános szabadalmi- és stratégiai jogtanácsos, aki a Xerox vállalat szabadalmi- és védjegy portfóliójának kezeléséért, illetve védelméért felelős. Emellett ő határozza meg a vállalat jogi stratégiáját több területen is, így a Xerox és a Fuji Xerox vegyesvállalati együttműködése kapcsán is. Costello 1985-ben csatlakozott a Xeroxhoz, és éveken át a Xerox kutató-fejlesztő részlegénél dolgozott, mielőtt 2001-ben kinevezték volna szabadalmi jogtanácsosnak.

Az 50 éves Mike Festa a Xerox Fúziós és Felvásárlási osztályának igazgatója, így ő felügyeli a Xerox felvásárlásokkal kapcsolatos beruházásait, értékbecslési elemzéseit, és a vállalat szellemi tulajdonának kezelését. A szakember 19 éve a Xerox alkalmazottja, ahol eddig számos vállalati, üzletcsoporti és operatív pénzügyi pozíciót töltött be. A közelmúltban a Xerox Europe pénzügyi vezetését látta el.

Az 52 éves Joe Mancini a Xerox Észak-Amerikai Pénzügyi Csoportjának vezetője 1989-ben csatlakozott a Xeroxhoz, ahol eddig is számos pénzügyi posztot töltött be. Dolgozott a Xerox Irodai Csoport pénzügyi alelnökeként, és a Vállalati Pénzügyi Elemzés részleg igazgatójaként is. Ugyancsak ő volt a vállalat fúziós és felvásárlási műveleteinek vezérigazgatója, és ennek köszönhetőem végigkísérte az Affiliated Computer Services (ACS) felvásárlását, ami a Xerox eddigi legnagyobb akvizíciójának minősül.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre!

Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1-436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés:
Kommentárokat, szakmai értékeléseket, valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://www.facebook.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxcorp, a http://twitter.com/xeroxevents, a http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A Xerox® név és a „sphere of connectivity” embléma formaterve a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.