Több millió dokumentum áttekintése néhány ujjmozdulattal a Xerox digitális fejlesztésével

A Xerox szakemberei arra keresték a választ, hogyan lehetne egyetlen ujjmozdítással több ezer dokumentumot megmozgatni, átnézni, sorba rakni, megtalálni vagy megnyitni, illetve milliónyi dokumentumot egy heti munka helyett pár óra alatt végignézni. A megoldást megtalálták. A Xerox új intelligens dokumentum-elemzőjének segítségével a dokumentumok úgy mozgathatók a fekvő digitális táblán, mint a valódi papírlapok az asztalon.

A Xerox kutatói a napokban mutatták be az általuk kifejlesztett „intelligens” dokumentum – elemző rendszer prototípusát, ahol a felhasználók egy nagy, asztalnyi méretű érintőképernyőt körbeállva a dokumentumokat az asztallap érintésével tudják lapozgatni. A felület hasonló az iPhone, vagy más okos-telefonok érintőképernyőjének használatához, csak annál 150-szer nagyobb, így egyszerre több ember is dolgozni tud rajta.

A Xerox Európai Kutatóközpont szakembereinek dokumentum-elemző rendszere a hasonló dokumentumok csoportosításával segíti a felhasználók munkáját. A dokumentumokat egymás mellé helyezve könnyen össze lehet hasonlítani őket, kicsinyíteni, nagyítani, vagy kupacba rakni az asztal sarkán. A műveletek nagyon hasonlítanak a valódi papírlapokkal történő munkához egy valódi asztalon, kiegészítve azt a digitális dokumentumok minden előnyével. Elég rábökni néhány összetartozó dokumentumra, és a rendszer „megtanulja”, milyen információk fontosak számunkra, majd ezt a tudást felhasználva több millió dokumentumot pillanatok alatt képes kategorizálni.

Ez a fejlesztés alatt álló új megoldás jelentősen javítani fogja a dokumentumok átvizsgálásának folyamatát, ami az egyik legnagyobb kihívást jelentő mozzanat a nagy mennyiségű dokumentumot használó iparágakban, így például a biztosítási, a gyógyszergyártási, az egészségügyi, a pénzügyi vagy a jogi területeken.

Az elektronikus felderítés (e – Discovery) során például az ügyvédeknek elég átnézniük a bizonyítékul szolgáló dokumentumok egy kis szeletét, megjelölve, hogy melyik releváns számukra és melyik nem az. Az intelligens dokumentum-elemző rendszer ezután gyorsan végignézi a teljes irattárat, és kiválogatja belőle azokat, amiket a szakembereknek el kell olvasniuk.

„Ha belegondolunk, hogy mennyi dokumentum keletkezik egy bírósági eljárás, szabadalmi kutatás, kormányzati beruházás vagy hírszerzés során, akkor könnyű megérteni, hogyan lehet egy-egy elemzésben akár több millió dokumentum is érintett. Hiszünk abban, hogy egy ilyen eszközzel jelentősen csökkentetők a kiadások, és növelhető a dokumentum-elemzés pontossága és sebessége.” – hangsúlyozta Caroline Privault, a kutatóközpont projektvezetője.

A Xerox dokumentum – elemző rendszere a korábbi, CategoriX nevű technológiára épül, amit ugyancsak a Xerox Európai Kutatóközpontjában fejlesztettek ki. A CategoriX elérhető a Xerox Litigation Services programcsomag részeként, ami kifejezetten a jogi területre szánt elektronikus felderítési megoldásokat kínál. A CategoriX automatikus dokumentum besorolási rendszert a nyelvészeti és a statisztikai tudományok szakértői fejlesztették ki. Ezt a technológiát a PQ Labs érintőképernyős asztalával kombinálva jött létre az intelligens dokumentum-elemző prototípusa.

A prototípust a potenciális ügyfeleknél lefolytatott tesztüzem végeztével továbbfejlesztik, hogy az megfeleljen a kereskedelmi elvárásoknak. A termék megjelenését egy későbbi időpontban jelentik be.

Nézze meg a dokumentum-elemző rendszer prototípusának bemutató videóját!

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre! Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitt
er.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.