A felelosségvállalás és a jó eredmények szinergiája – a Xerox 2010-es jelentése a globális felelosségvállalásról

A Xerox vállalat kiadta 2010-es jelentését a globális felelősségvállalásról. A dokumentum átfogó képet ad a vállalat tevékenységéről és előrelépéseiről a céges társadalmi felelősségvállalás következő területein: a környezeti fenntarthatóság, a felelős vállalatirányítás, az etikus bánásmód, az ügyfelek adatainak védelme, az ügyfelek elégedettsége, a munkatársak sokszínűsége és fejlődése, a vállalati adományozás és az önkéntes vállalások rendszere.

A jelentés kapcsán a Xerox elnök-vezérigazgatója, Ursula Burns így fogalmaz: „Mára sokkal nagyobb vállalat lettünk. Szolgáltatási- és termékportfóliónk szerteágazóbb. Jelentősen növeltük piacaink méretét. Vannak azonban dolgok, amik változatlanok maradtak. Hiszünk abban, hogy részesei lehetünk annak a folyamatban lévő kísérletnek, ami által bebizonyosodik, hogy a felelősségvállalás és a jó eredmények nemcsak megférnek egymás mellett, de tökéletes szinergiát alkotnak, a jó és a rossz időszakokban is.”

A „2010 Report on Global Citizenship” című kiadvány öt téma köré csoportosul, amik kiemelik a Xerox felelősségvállalásának főbb sarokpontjait:

  • A következetes és átlátható üzletvezetés növeli a cég hitelességét és vonzó a befektetők számára is.
  • Az erőforrásokat az ügyfelek igényeihez igazítva olyan bevételfolyam érhető el, ami teret enged az innovációnak és a növekedésnek.
  • A fenntartható újítások és fejlesztések által zöldebbé tehető a világ, ugyanakkor ezek lehetőséget adnak, hogy a cég pénzt takarítson meg, értéket teremtsen és új piacokat fejlesszen.
  • A Xerox alkalmazottai számára kellemes munkakörnyezet kialakítása javítja a cég versenyképességét.
  • Az erőforrások jó kihasználásával jobbá tenni a világot, ami a Xerox alkalmazottai számára életminőség-javulást, az ügyfelek részére pedig kedvezőbb gazdasági környezetet jelent.

A vállalat kiemelt hangsúlyt fektet a környezeti fenntarthatóság terén elért eredményeire és az éghajlat-védelemre.

  • A Xerox az üvegházhatást okozó gázok (GHG) kibocsátását 2002 és 2009 között 31 százalékkal csökkentette, ami egyrészt a megnövekedett energiahatékonyságnak, másrészt pedig az új technológiáknak és a fejlettebb energiagazdálkodási gyakorlatnak köszönhető.
  • A Xerox meghaladta előző évben kitűzött célját, hogy növelje ENERGY STAR® minősítésű berendezéseinek arányát. Mindezt azáltal, hogy új termékmegjelenéseinek 92 százaléka megfelelt a 2009. júliusi szigorú ENERGY STAR® követelményeknek, ami 2008-hoz képest 12 százalékos növekedést jelent.
  • A new yorki Websterben található EA festékkazetta-üzem elérte a hulladékmentes státuszt: az üzemből egyáltalán nem kerül hulladék a lerakókba. A vállalat célul tűzte ki, hogy 2010-re 97 százalékos újrahasznosítási arányt ér el, így hulladékmentesítve üzemeit.
  • Újabb lépés a hulladékmentes célok elérése érdekében, hogy a Xerox szerződést kötött a Close the Loop nevű globális újrahasznosító céggel. Ügyfeleinek ezáltal több lehetősége van az elhasznált kellékanyagokat (tonert, kazettát) visszajuttatni.

Februárban a Xerox felvásárolta az Affiliated Computer Services informatikai és üzleti-folyamat kiszervező vállalatot. Az ACS és a Xerox közös üzleti folyamatok és gyakorlatok fejlesztésén dolgoznak, aminek eredményeként a vállalati felelősségvállalás egy közös riportban, egységes mérőszámokkal leírható. Ez a dokumentum folyamatosan frissül, és elérhető a http://www.xerox.com/citizenship címen.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatás
ok kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre! Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com
Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.