Élen a Xerox az MPS szolgáltatók közt

A Xerox vezeti a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) piacát, derül ki az IDC MarketScape legfrissebb felméréséből, amely a szolgáltatókat és azok versenyképességét vizsgálta világszerte. A kutatás szerint a megfelelően kiválasztott MPS szolgáltató révén akár a költségeik 30%-át is meg tudják takarítani a vállalatok.

Budapest, 2010. május 4. – A menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) piaca egyre telítettebbé válik. Az elismert nemzetközi kutatócég, az IDC legfrissebb felmérése szerint ezen a népes piacon mind nehezebb megtalálniuk a vállalatoknak a számukra legmegfelelőbb szolgáltatót. Az IDC megállapítása szerint ugyanakkor a jól kiválasztott beszállítóval, a vállalatok akár 30%-kal is tudják csökkenteni költségeiket. Emellett az MPS a termelékenységük emelkedéséhez, és a környezeti terhelésük csökkentéséhez is jelentősen hozzá tud járulni. Mindezeket a jellemzőket, elvárásokat mérlegelve az IDC a Xerox-ot nevezte meg az MPS szektor piacvezetőjének.

“Kiváló stratégiai látásmódja, mélyreható piaci ismeretei, kínált szolgáltatásainak minősége, versenyképes árai, jól működő ügyfélszolgálata, valamint a kutatás-fejlesztés iránti elköteleződése miatt is kiemelkedik a Xerox az MPS szegmens mezőnyéből.” – sorolta Michael Orasin, az IDC kutatási vezetője a Xerox piacvezető státuszát alátámasztó érveket.

Vezető MPS szolgáltatóként, a Xerox kínált elsőként olyan vállalati nyomtatási szolgáltatásokat (Enterprise Print Services – EPS), amelyek egy vállalkozás nyomtatási infrastruktúrájának teljes körű kiszolgálására képesek – beleértve abba az egyszerűbb hálózatba kötött gépeket, a házon belüli nyomtatási központokat és a virtuális/otthoni hálózatokat is. A Xerox portfoliójában a kis- és középvállalkozásoktól kezdve egészen a globális vállalatokig, minden piaci szereplő megtalálhatja az igényeinek megfelelő szolgáltatást. A Xerox a világ számos országában olyan ügyfeleket szolgál ki, mint a Fiat, a Procter & Gamble, a Reuters, az Enterprise Rent-A-Car, a The Dow Chemical Company vagy a KeyCorp.

Az IDC idei MarketScape felmérésében egyúttal útmutatót is adott a vállalati döntéshozóknak ahhoz, hogy milyen elvárásokat/kérdéseket kell megfogalmazniuk az MPS szolgáltatójuk felé:

  1. Átfogó jelenlét: Felügyelik-e minden eszköz működését és proaktívan oldják-e meg azokat a problémákat, amelyek nem kívánt üzemszünethez vezetnek?
  2. Ügyfélközpontú szemlélet: Segítik-e változás menedzsment programokkal a felhasználókat az új technológiák és munkafolyamatok alkalmazásában?
  3. Költségek kezelése és elszámoltathatóság: Alkalmaznak-e olyan teljes körű beszámolási folyamatokat, amelyekkel nyomon követhető a vállalat üzleti céljainak (költségek, környezettudatosság, biztonság, kockázat minimalizása) teljesülése?
  4. Más gyártók termékeinek támogatása: Támogatják-e szolgáltatásaik a többi gyártó termékeit (összekapcsolhatóság, kompatibilitás)?
  5. Széles szolgáltatáskínálat: A szolgáltatás szigorúan csak a cég irodáiban üzemelő nyomtatókra terjed ki, vagy kiterjeszthető a házon belüli nyomtatási központra és a virtuális/otthoni hálózatokra is?
  6. Rugalmasság az értékesítésben: Elérhető-e más országokban működő irodákban is az MPS szolgáltatás?
  7. Elkötelezettség az innováció iránt: Hajlandóak-e fejleszteni és innovatív megoldásokkal segíteni a vállalat munkatársait a hatékonyabb munkavégzésben? Kínálnak-e többet, mint az egyszerű nyomtatási szolgáltatást?
  8. Referenciák: Képesek-e felmutatni olyan referenciákat, amelyek biztosítják a mérhető eredményeket?

###

A Xeroxról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130 000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre.

Médiakapcsolatok
Rakonczai Kamilla,
Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail:
lango.karoly@cafepr.hu