Tervek és visszatekintés a Xeroxtól

A Xerox célja: megteremteni a lehetőséget arra, hogy mindenki azzal foglalkozhasson, amihez igazán ért

A Xerox dokumentumkezelő termékeket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló piacvezető vállalatból egyre gyorsabb ütemben válik üzleti folyamatokat, IT- és dokumentumkezelési megoldásokat szállító szolgáltatóvá.

A Xerox széleskörű tevékenysége két fő területre fókuszál: a hardverfejlesztésekre és a szolgáltatási portfóliójának kiterjesztésére. Az elmúlt években a szolgáltatási portfolió vált inkább hangsúlyossá, amellett, hogy a Xerox továbbra is jelentős összeget fordít kutatás-fejlesztésre. Az innovatív szemléletnek köszönhető, hogy a dokumentumkezelési piac legszélesebb termékpalettáját felmutató Xerox kétévente csaknem teljes termékkínálatát lecseréli. „A fejlesztések 2011-ben is megszokott ütemben folytatódnak. A fő fókuszt a tavalyi évben bevezetett szilárdtintás technológiát alkalmazó, úgynevezett ColorQube portfóliónk kiterjesztésére helyezzük: célunk, hogy a kiváló minőségű nyomatok előállítására a hagyományos technológiáknál jelentkező költségek töredékéért képes, kiemelkedően környezetbarát technológiát minden felhasználó számára elérhetővé tegyük” – mondta el Anton Borodikhin, a Xerox Magyarország Kft., ügyvezető igazgatója. „A különböző ügyfélkörök szükségszerűen más és más motívumok alapján ítélik meg egy-egy termék és az ahhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások sikerességét, az ügyfél-elégedettségi felmerésünk azonban sokat mondó: stratégiai partnereink 95%-a elégedett velünk, ami egyedülálló érték ezen a piacon.”

A tavalyi évben a Xerox tevékenységében hangsúlyosabb szerepet kapott a szolgáltatási portfóliója, mint valaha. A vállalatok esetében három területre osztható az igénybe vett szolgáltatások köre – az üzleti folyamatok és az IT-infrastruktúra kiépítése és üzemeltetése valamint a dokumentumkezelés menedzsmentje – és a Xerox ma már mindhárom területen jelen van. A portfólió fejlesztésében a vállalat számára a fő vezérlőelvet az jelenti, hogy ügyfeleinek meg kívánja teremteni a lehetőséget, a megfelelő környezetet és infrastruktúrát arra, hogy kizárólag az alaptevékenységükkel foglalkozhassanak. A trendek is ebbe az irányba mutatnak: a kiszervezések az Egyesült Államokban, később Nyugat-Európában, majd a világ többi részén is mindennapossá váltak, azaz a vállalatok igyekeznek megtalálni – különösen válságidőszakban – a lehető legmegfelelőbb erőforrásokat. Azon feladatokra pedig, amelyek nem tartoznak az alaptevékenységeik közé, szükségszerűen külső partnereket keresnek. „Ez igaz ránk, a Xeroxra is – az összes olyan funkciót kiszerveztük a vállalatból, amely nem része főtevékenységünknek. Célunk, hogy közép- és hosszútávon a világ vezető kiszervezést menedzselő vállalatai között legyünk az informatika és az üzleti folyamatok területén. Törekvésünket hűen tükrözi az ACS tavalyi felvásárlása is” – mondta el Anton Borodikhin.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít ügyfelei számára, hogy azok a hasznot hozó üzleti folyamataikra fókuszálhassanak. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén egyaránt a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi, illetve kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint pénzügyi szolgáltatásokat, továbbá a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 130.000 alkalmazottja több mint 160 országban szolgálja ki a legmagasabb szinten az ügyfeleket. Ha további információkra kíváncsi látogasson el a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com vagy http://www.acs-inc.com címekre! Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek é
s szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.