A világ elso nagyteljesítményu víz nélküli tintasugaras nyomtatója érkezik a Xeroxtól

A világ első vízmentes tintasugaras nyomtatóját készítette el a Xerox, amely a saját fejlesztésű szilárdtintás megoldásra épül. A szemcsés, gyanta-alapú tinta legfontosabb előnye, hogy a víz mellőzésével ragyogó, élénk színeket nyomtat az olcsóbb ofszet papírokra is, a lapok pedig nem áznak át és simák maradnak.

„A Xerox Production Inkjet System átlépi azokat az anyagi, minőségi és megbízhatósági korlátokat, amelyek eddig határt szabtak a nagy mennyiségű egyedi nyomat elkészítésének. Percenként közel 2 200 oldal vagy 152 méter (500 láb) kinyomtatására képes” – hangsúlyozta Eric Armour, a Xerox grafikai kommunikációs üzletcsoportjának elnöke.

Mivel a nyomatok igény szerint, rugalmasan készülhetnek, nem kell előrenyomtatott anyagokat raktározni. Továbbá a tinta sajátossága, hogy eltávolítható, így a papír könnyen újrahasznosítható.

A Xerox Production Inkjet System további előnyei:

  • Könnyű, kezeletlen papíranyagokra is nyomtat, így csökkenti a papírköltségeket és a postai kiadásokat.
  • Az intelligens rendszer minden kinyomtatott oldalt ellenőriz, és szükség esetén automatikusan állít a tinta fúvókákon, növelve a rendelkezésre állási időt, és csökkentve a karbantartási igényt.
  • A kiszolgáló alkalmazkodni tud az adott feladat komplexitásához, akár egyszerű statikus oldalakról, akár személyre szabott vagy képekkel teli nyomatokról van szó.
  • A Xerox partnerkapcsolatai a munkafolyamat-kezelés és munkabefejezés területén garantálják, hogy az új berendezés változatos nyomdai környezetben – nyomdai szolgáltatóknál, ügynökségeknél vagy nyomdaüzemben – alkalmazható.
  • A Xerox üzletfejlesztési és a Lean Document Production Services eszközei javítják ügyfeleink eredményeit.
  • Az INGEDE által megítélt legmagasabb tinta-kivonási besorolásnak köszönhetően a berendezésen készült nyomatok könnyebben újrahasznosíthatók, mint a víz-alapú rendszerek nyomatai.

A termék fejlesztésénél felhasznált 2 000 különböző szabadlalomnak köszönhetően, a masszív nyomtatófejek precízen irányítanak minden egyes pontot; egy intelligens letapogató másodpercenként több milliárd tintacseppet ellenőriz, hogy azok a megfelelő helyre kerüljenek; a felhasznált tinta pedig nem áztatja át a papírt.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

-XXX-

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.