Mostantól személyre szabhatóak a fényképek a Xerox új megoldásával

Név, tetszőleges üzenet, vagy más felirat: ezentúl a szöveges tartalom is könnyen és gyorsan a fénykép részéve tehető, mintha az mindig is rajta lett volna. A Xerox Simple Personalized Imaging (SPI) szoftvere automatikusan módosítani tudja a felirat perspektíváját, így az már első ránézésre is a kép természetes részének tűnik.

A jelenleg elérhető személyre szabható képfeldolgozó módszerek egy része alkalmatlan a szöveg módosítására, ezért formázás nélkül illeszti be a szöveget a kiválasztott képre, más része a professzionális grafikai tervezőknek szánt drága és komplex eszköz. Az SPI a két véglet között kialakult űrt tölti ki, lehetővé téve, hogy a felhasználók egy intuitív felületen, egyszerű trükkökkel készíthessék el személyre szabott fotójukat. Az SPI olyan képelemző és modellező technológiákat használ, amelyekkel kiszámítható a kép felületének háromdimenziós perspektívája.

„A hangsúly azon a műszaki megoldáson van, amely automatikusan módosítani tudja a felirat perspektíváját, hogy az ránézésre a kép természetes részének tűnjön. Annyira egyszerűvé akartuk tenni a személyre szabott képek készítését, hogy bármelyik laikus felhasználó képes legyen megcsinálni” — mondta Raja Bala, a Xerox SPI fejlesztőrészlegének főmérnöke. A Xerox az SPI megoldást a Xerox Research Center Webster és a Purdue Egyetem közös, több éves nyílt innovációs kutatóprogramja keretében fejlesztette ki.

Az SPI szoftver célközönsége az egyre növekvő fotókidolgozó piac, ahol naptárakat, üdvözlőlapokat és albumokat lehet személyre szabni a képekhez társított feliratokkal. Az Info Trends kutatóvállalat becslése szerint a fotóajándék piac éves növekedése az Egyesült Államokban 2007 és 2013 között 22 százalékra tehető, ami 2,5 milliárd dollárt meghaladó forgalmat jelent. A technológia felhasználható akár direkt marketing kampányokban személyre szabott promóciós anyagok készítésére is.

Hogyan működik?
A felhasználók egy egyszerű varázsló felületen tudják betölteni fényképeiket a szoftverbe, és kiválasztani a szöveg helyét. Az SPI elemzi a kép tartalmát, és megállapítja a felirat formázásához szükséges paramétereket a képen látható tárgyak perspektívájának megfelelően, így végül a szavak úgy jelennek meg, mintha az eredeti kép részei volnának. A felhasználóknak lehetőségük van igazítani a felirat alakján és elhelyezésén, kiválasztani a betűtípust, a színt és más látványeffektusokat. A szöveg akár egy üres felületen is elhelyezhető, vagy egy képen lévő felirat — például jelzőtábla vagy hirdetőtábla — helyére illeszthető.

A kísérleti, webes prototípus egy hónapon belül kipróbálható lesz. Az SPI fejlesztésében részt vevő Xerox leányvállalat, az XMPie® számos más személyre szabható technológiát és szolgáltatást is kínál. Az XMPie termékekkel kapcsolatos további részletek a http://www.xmpie.com weboldalon.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” &eacu
te;s a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az XMPie® név az XMPie, Inc. védjegye.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.