Nyitva áll mindenki elott a Xerox virtuális laborja

Új weboldalt indított a Xerox, amelyen megismerhetőek a cég műszaki megoldásai, illetve kapcsolatba is lehet lépni a fejlesztőkkel. Az Open Xerox honlapon így a felhasználók részt vehetnek az új termékek, alkalmazások és szolgáltatások alapját képező kutatásokban.

Az Open Xerox olyan technológiai portál, ahol mindenki megismerheti és ki is próbálhatja a Xerox újításait, hogy véleményével segítse a labor kutatóit és mérnökeit.

„Az egész világ Xerox felhasználóival együttműködve új ötleteket meríthetünk, eltérő véleményeket hallhatunk, és olyan szakértelemre tehetünk szert, amellyel a későbbiekben jelentős változásokat érhetünk el az ügyfeleink életében.” – hangsúlyozta Sophie Vandebroek, a Xerox műszaki igazgatója, és a Xerox Innovation Group elnöke.

Az Open Xerox a Xerox Európai Kutatóközpont és a Xerox Websteri Kutatóközpont munkatársainak közös projektjeként jött létre, és felvonultat néhány darabot a PARC (Palo Alto Kutatóközpont) fejlesztései közül is. A felhasználók nemcsak kipróbálhatják az alkalmazásokat, de feliratkozhatnak a műszaki megoldások, szolgáltatások futtatására és külsős alkalmazások integrációjának tesztelésére is.

Néhány példa az Open Xerox oldalon elérhető 20 szolgáltatás közül:

  • Trailmeme – webes kiadványszerkesztő alkalmazás, amivel a felhasználók kreatív módon fűzhetik össze és mutathatják be digitális tartalmaikat.
  • Simple Personalized Imaging – a felhasználók egyszerű varázsló-jellegű felületen betölthetik fényképüket a szoftverbe, kiválaszthatják a szöveg helyét, és a megadott szöveg a képen látható tárgyak perspektívájához idomulva úgy jelenik meg, mintha az része lett volna az eredeti képnek.
  • Nyelvészeti megoldások – olyan modern eszközök, amelyek egy dokumentum szövegét szétválogatják főnevekre, igékre és egyéb alkotóelemeire, és ezek révén adnak új perspektívát az adatok közti keresésekhez.
  • Xeproc – szoftverfejlesztőknek szánt szakterület-specifikus nyelv (DSL), amivel dokumentum-feldolgozáson alapuló alkalmazásokat lehet létrehozni, beleértve az egyik formátumról a másikra való átalakítást, az információk kiemelését, az indexelést és a navigációt.

Néhány szolgáltatás közvetlenül is elérhető a Xerox EIP (Xerox Extensible Interface Platform) alapú többfunkciós nyomtatóiról.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az XMPie® az XMPie, Inc. védjegye.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelen&eacut
e;sének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.