Felvásárlások és fejlesztések erosítik a Xerox-ot

Tartós növekedéssel, nyereséges működéssel és szolgáltatási kínálatának, illetve piacainak bővülésével számol a Xerox. A dokumentumkezelési-szektor vezető világvállalatának menedzsmentje úgy látja, hogy a kis – és középvállalkozásokkal kialakított partneri együttműködések, és a szolgáltatásaik globális szintű értékesítése révén 2012-ben a Xerox több mint 2,5 milliárd dolláros nyereséggel számolhat.

Háromszáz millió dollárt fordít ebben az évben akvizíciókra a Xerox. A vállalat szakemberei olyan cégeket keresnek szerte a világban, amelyek révén a Xerox minél szélesebb körben biztosíthatja majd szolgáltatásait a felhasználók számára. Ennek a folyamatnak eredményeként a közelmúltban illesztette portfoliójába a vállalat a Benelux államok legnagyobb magántulajdonban levő ügyfélszolgálati cégét, a UNAMIC/HCN-t.

„Ez már az új Xerox. Arra törekszünk, hogy mi nyújtsuk a legszélesebb szolgáltatási palettát ebben az iparágban, legyen szó dokumentumkezelésről, vagy más szolgáltatási igényről. Hiszünk abban, hogy a jövőben is olyan megoldásokat tudunk majd biztosítani, amelyekkel a vállalatok méretüktől függetlenül hatékonyabbá és egyszerűbbé tehetik a feladataik végrehajtását.” – hangsúlyozta Ursula Burns, a Xerox elnöke.

A számok nyelvére lefordítva a Xerox 2011-ben 6 – 8 százalékos, 2012-ben pedig 4 – 6 százalékos növekedést vár, amelynek révén számításaik szerint idén 2,5 milliárd dollár, jövőre pedig 2.6 – 2.9 milliárd dollár nyereséget könyvelhet el a vállalat. A Xerox jövedelmének fele már most is a szolgáltatásokból származik. 2010-hez képest 29%-os növekedést könyvelhetett el ezen a területen a vállalat többek közt az egészségügyi és a szállodaipari partnerekkel kötött hosszú távú szerződéseinek köszönhetően. Az üzleti folyamatok és az IT outsourcing terén ugyanakkor további 500 milliárd dolláros piacot lát maga előtt a Xerox, ezért az innovációs tevékenységének fókuszába is ezeknek a területeknek a kiszolgálását emelte. Így többek közt a képfelismerésben és adatelemzésben szeretnének mihamarabb pontosabb, gyorsabb és hatékonyabb módszert kidolgozni, hogy kezelhetőbbé váljanak a töménytelen mennyiségben termelődő céges információk.

Emellett a megfizethető színes nyomtatás is a fejlesztések fontos részét képezi. A közelmúltban debütált a nagy sebességű ColorQube® 9300, amelynek a megalkotása során a legfőbb vezérelv az volt, hogy radikálisan csökkenjen a nyomatköltség, és a berendezés olyan személyre szabott megoldásokkal rendelkezzen, amelyek teljes körűen képesek – kezdve a fotónyomtatástól egészen a direkt marketing anyagok elkészítéséig – a legváltozatosabb felhasználói igényeket is kielégíteni.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®”, a „XEROX and Design®” és a „Business of Your Brain™” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.