Egyre értékesebb a szolgáltatási szektor a Xerox számára

Szolgáltatásai bővítésére és a technológiai fejlesztésekre összpontosít a jövőben a Xerox annak érdekében, hogy a vállalat tovább erősíthesse pozícióit a világpiacon, és hatékonyan, naprakészen ki tudja szolgálni a változó felhasználói igényeket.

2010-ben a Xerox a 2009-es eredményekhez képest 3%-kal növelni tudta bevételeit, amely így 22 milliárd dollárra nőtt. A vállalat nyeresége ezzel párhuzamosan 9,6 %-ra emelkedett. Ugyanakkor a tavalyi év legnagyobb üzleti szenzációjának számított az ACS felvásárlása, amelynek révén a Xerox a világ vezető üzletifolyamat– és dokumentumkezelési megoldásokat kínáló vállalata lett. Az akvizíciónak köszönhetően az együttműködésekből eddig már több mint 100 millió dollár folyt be. Ursula Burns, a Xerox elnöke most közzétett elemzésében arra is rámutatott, hogy a vállalat bevételei ma már 50 százalékban szolgáltatásokból származnak, ami a két évvel ezelőtti értékek megduplázódását jelenti. Mindeközben a Xerox üzleti kilátásai is jelentősen növekedtek. A korábbi 132 milliárd dolláros volumen után a jövőben több mint 500 milliárd dolláros piaci lehetőséggel számolnak elsősorban az üzleti folyamatok és az IT outsourcing terén. Burns hozzátette a Xerox számára az elkövetkező években a szolgáltatások bővítése és a technológiai fejlesztések fogják biztosítani a pénzügyi stabilitást.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.