Díjözön a Xeroxnak

Több rangos díjat kapott 2011. első félévében a Xerox, amelyekkel világszerte elismerték, hogy a vállalat elkötelezett a fenntarthatóság, az alkalmazottak sokszínűsége, a felelős társaságirányítás és az etikus bánásmód irányelveinek betartása iránt.

A Reputation Institute a 38. helyre sorolta a Xerox vállalatot 2011-es „Global RepTrak 100”, vagyis a világ legjobb hírű vállalatainak listáján. A felmérés világszerte azokról a cégekről ad képet, amelyekben a leginkább bíznak az emberek. A besorolást 15 országban összesen több mint 48 000 vásárló megkérdezésével készítették, amelynek során ezernél több nemzetközi nagyvállalat népszerűségét vizsgálták olyan szempontok szerint, mint a felelősségvállalás, a munkakörnyezet, a vállalatirányítás és a vezetőség.

Az etikus bánásmód terén is komoly eredményeket ért el a vállalat, ennek köszönhetően a Xerox ismét elnyerte az Ethisphere Institute „a világ egyik legetikusabb vállalata” elismerését. Ez már a negyedik év, hogy a Xerox szerepel ezen a listán, amely az innováció, a közjóhoz való hozzájárulás és a vállalatvezetés szerint vizsgálja a vállalkozásokat.

2011-ben a Xerox bekerült a világ legjobb 50 zöld márkája közé is. A lista a környezeti fenntarthatóság és a nyilvánosan hozzáférhető teljesítmény-mutatók alapján áll össze. Egyúttal a Xerox megkapta a Green IT Awards-ot, azaz a „2011 közszféra projektje” zöld kitüntetését. Ezzel azt a fenntartható, a hivatali áramfogyasztás csökkentésével járó nyomtatási projektet ismerték el, amit a Xerox az Egyesült Királyság Munkaügyi- és Nyugdíjhivatalával közösen vitt végbe.

A Xerox a nyolcadik helyezést érte el a Diversity MBA magazin évente összeállított listáján, amely az 50 legszínesebben vezetett vállalatot rangsorolja. Az összeállítás azokat a cégeket emeli ki, amelyek a legjobb munkalehetőségeket teremtik meg a nők és színes bőrűek számára.

Ugyanakkor a Xerox száz százalékos besorolást kapott a „2011-es vállalati-egyenlőségi mutató és legjobb munkahely” felmérésben, amit a Kampány az Emberi Jogokért Alapítvány készített. A felmérés az alapján osztályozza a vállalkozásokat, hogy mennyire támogatják a homoszexuális, biszexuális és transzszexuális emberek alkalmazását. A Xerox maximális pontszámmal végzett az élen.

A Computerworld szerint pedig a Xerox egyike a „100 legjobb informatikai munkahely”-nek 2011-ben. A listát az alkalmazottaknak járó lehetőségek és juttatások alapján, valamint a munkakörnyezetek sokszínűsége szerint állították össze.

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

A Xerox vállalattal és társadalmi felelősségvállalásával kapcsolatban további információk a http://www.xerox.com/citizenship címen, a Xerox környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységéről pedig a http://www.xerox.com/environment címen olvashat.

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban &eacute
;s/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.