A Xerox a Printexpon

Xerox Printexpo

Az idén 15. alkalommal megrendezett Printexpo Nemzetközi Nyomdaipari szakkiállítás legnagyobb standján kiállító Xerox kiemelt partnereivel együtt számtalan újdonsággal várja ügyfeleit és a kiállításra látogatókat. A seregszemlén a Xerox teljes körű nyomdai megoldásaira – elsősorban a fotóalbum- és a könyvnyomtatásra – helyezi a hangsúlyt, de jelentős szerephez jutnak az utóbbi időszakban bemutatott berendezéseik is.

More Information
A fennálló gazdasági viszonyok között, a különböző szolgáltató vállalatok számára egyre nagyobb kihívást jelent az ügyféligények kielégítése: az erőforrások szűkülésével párhuzamosan válnak egyre szorosabbá a teljesítési határidők, miközben a minőség tekintetében – teljesen érhető módon – senki sem hajlandó kompromisszumot kötni. A Xerox, igazodva a változó igényekhez, folyamatosan olyan megoldásokat keres és kínál ügyfeleinek, amelyekkel azok maximalizálhatják eredményességüket. A vállalat ennek jegyében a profit termelés egyik legkiválóbb eszközcsoportjára, a testre szabható szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt. A gyártó a Printexpon is jellemzően ezekre a szolgáltatásaira hívja fel a figyelmet. A Xerox standján a kiemelt márkaképviseletek – Wallitrade Copy Kft., XCopy Kft., Mmmax Kft., Sylenta Kft., Xeronext Kft., XKontroll Kft. és Doqmentor Kft. – is megjelennek és várják ügyfeleiket.

Fotóalbum (Photobook)
A közösségi hálózatok korában a hagyományos fotók kinyomtatására irányuló igény csökken, ugyanakkor az igényes, kézbe vehető kiadványok iránti fogékonyság távolról sem szűnt meg: kutatások szerint a fotóalbumok népszerűsége folyamatosan növekszik. A Xerox 100 oldal/perc nyomtatási sebességre képes, a legkülönbözőbb típusú papírokra is kiváló, ofszetszerű nyomatot készítő Color 1000 nyomdagépével és munkabefejező megoldásaival a nyomdák minden eddiginél egyszerűbben készíthetik el az ügyfeleik által igényelt fotóalbumokat. A megrendelés pedig egyszerűen létrejöhet akár a Xerox Web-to-Print felületén keresztül is, amely egy folyamatos rendelkezésre állást biztosító, az ügyfelek igényeire szabott kiadványokat kínáló megoldás. A fotóalbum készítés folyamatát a nyomtatástól a kiadvány kézhez vételéig végigkövethetik a Printexpo látogatói is.

Espresso Book Machine
A Printexpon – Európában az elsők között – bemutatkozik a Xerox új könyvnyomtató rendszere is, amely világszerte megváltoztatja a könyvkiadás és könyvkereskedelem piacát. A Xerox által kínált Espresso Book Machine® könyvesbolti minőségű, puha fedeles könyveket nyomtat, köt és vág mindössze néhány perc alatt. A Xerox új megoldása megvásárolható vagy lízingelhető, így a kiskereskedők könnyen felpezsdíthetik üzletüket. A Xerox és a könyvek tartalmát szolgáltató On Demand Books vállalat együttműködésének eredményeként a rendszer a Xerox 4112® fénymásoló/nyomtató berendezéssel egészült ki, ami kristálytiszta szövegképet és részlet gazdag ábrákat nyomtat a könyvekbe. A kibővülő on-demand könyvkiadói piac hatására, a Xerox bővítette ehhez kapcsolódó szolgáltatásait. A Xerox piaci részvétele már bőven meghaladja a nyomtató berendezések telepítését: segítséget nyújt a kiskereskedőknek, könyvesboltoknak, könyvtáraknak és egyetemeknek nyereséges on-demand könyvkiadói üzletet vezetni.

A "helyben nyomtató" üzleti modell a kiszolgáló berendezéseket összekapcsolja azzal a tengernyi tartalommal, amiből a vásárlók több millió jogdíjas, szabadon felhasználható és saját kiadású könyvhöz juthatnak hozzá néhány perc alatt. Az Espresso Book Machine®-nak köszönhetően a vásárlóknak több választási lehetőségük lesz, a könyvesboltok a készlet bővítése nélkül növelhetik kínálatukat, a kiadók pedig új eladási formát találhatnak maguknak. A Printexpon több könyv tartalma rendelkezésre áll, hogy helyben modellezhető legyen a virtuális könyvvásárlás folyamata, amely magába foglalja a helyszíni megrendeléstől kezdve a nyomtatáson át a befejező és könyvkészítési műveleteket is.