Xerox vízmentes nyomdai rendszerek: új belépési lehetoség a nagysebességu színes tintasugaras piacra

2012. május 8. – A Xerox a drupa 2012 kiállításon mutatta be a világon egyedülálló, vízmentes rendszereit, az CiPress™ 500-at és 325-öt, amelyekkel a nagysebességű, színes, tintasugaras berendezések egyre bővülő piacán kíván jelentős szerephez jutni. A berendezések vízmentes működésének köszönhetően gazdaságos, egyszerű papíranyagokra is kiváló minőségű, tűéles nyomatok készülhetnek eltérő nyomtatási volumenekben, mert a nyomathordozót nem áztatja át a tinta.

Xerox CiPress 500

Percenként 500 láb (152,4 méter) vagy 2 180 teljes fedettségű színes oldal nyomtatására képes. Az ikermotoros berendezéssel hatékonyan lehet személyre szóló marketing anyagokat, transzpromóciós anyagokat és kiadványokat készíteni.

A tintasugaras rendszert letesztelte az amerikai dmh Marketing Partners vállalat, ahol évente több mint 800 millió direkt marketing anyag készül. Az új Xerox CiPress 500 segítségével a dmh megbízható és egységes minőségű eredményt kapott lapról lapra, így kevesebb időt kellett a nyomdagép kalibrálásával tölteniük, és több idejük maradt a nyereséget eredményező termelő munkára.

A CiPress 500 esetén választható gazdaságos nyomtatási üzemmód is, ami kedvezőbb üzemeltetést eredményez a kisebb lefedettségű, több szöveget és kevesebb grafikai elemet tartalmazó munkák esetén.

Xerox CiPress 325

Az alapkiépítésben külső tűzővel rendelkező Xerox ColorQube 8900 MFP házon belül kiváló minőségű brosúrák, szórólapok és professzionális megjelenésű színes marketing anyagok készíthetőek, különböző nyomathordozók egész sorára, beleértve az újrahasznosított papírokat is. A berendezés opcionális kiegészítőként külső irodai munkabefejezővel is elérhető.

Azoknak a nyomdáknak, ahol a havi átlagos volumen kisebb, az ikermotoros CiPress 325 segítségével egyszerűbb belépni a most kibontakozó nagy sebességű tintasugaras piacra. A CiPress 325 percenkénti 325 láb (100 méter) teljesítményével megbízható választás, 600×600 dpi felbontásával pedig kiválóan alkalmas marketing anyagok, promóciós termékek, katalógusok és kézikönyvek nyomtatására.

  • Frissíthető – A felhasználók szoftver licencelésével bővíthetik rendszerük teljesítményét 325-ről 500 láb/percre, így könnyen követni tudják a nyomtatási volumen növekedését.
  • Gyors feldolgozás – A Xerox FreeFlow® nyomtatószerver a komplex és változékony nyomtatási munkákat lelassulás nélkül kezeli, így növeli a nyomda hatékonyságát.
  • Fenntarthatóság – A Xerox szabadalmazott, szemcsés, gyanta alapú tintájának köszönhetően az újrahasznosítás során sokkal könnyebb eltávolítani a tintát a papírból. A Xerox megoldása a legmagasabb tisztíthatósági besorolást kapta az INGEDE-től, az európai vezető papír gyártók csoportjától, ami az International Association of the Deinking Industry-t (Tintaeltávolító Ipar Nemzetközi Szövetség) képviseli.

A Xerox nagy sebességű tintasugaras megoldása megtekinthető a drupa 2012 kiállításon, május 3. és 16. között a németországi Düsseldorfban.

Elérhetőség

A Xerox CiPress 500 már világszerte kapható. A Xerox CiPress 325 megjelenése 2012 második felére várható.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22,5 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu
Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction,
http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.