A világ legnagyobb újítói között a Xerox

A Xerox és a Fuji Xerox összesen körülbelül 1,5 milliárd amerikai dollárt fektet évente kutatási és fejlesztési projektekbe, és a szabadalmi fejlesztések világszerte több kutatóközpontban zajlanak. Széleskörű innovációs munkát végez a Xerox teljes tulajdonú leányvállalata, az Affiliated Computer Services (ACS), a Palo Alto Kutatóközpont (PARC), és az XMPie®. Mellettük a Xerox japán vegyesvállalata, a Fuji Xerox 588 amerikai szabadalmat jegyzett be tavaly.

A vállalat kutatói az új technológiák fejlesztésekor mindvégig arra törekednek, hogy olyan újdonságokkal lépjenek piacra, amelyek termékek és szolgáltatások formájában konkrét megoldásokat kínálnak a felhasználóknak. Ennek megfelelően a cég 2011-ben két olyan innovációt is bejegyzett, amelyek hatékony módszert kínálnak az állami hivataloknak az elektronikus fizetések kezelésére. Ugyancsak tavalyi szabadalom az e-Gyermekgondozás is, amely egyedi, papírmentes, web-alapú időelszámoló és felügyeleti rendszerrel egyszerűsíti az Amerikai Egyesült Államokban a gyermekgondozási kifizetések feldolgozását.

„A Xerox találmányaival könnyebb adatokat kinyerni a vállalatok működéséhez szükséges temérdek információból, és segítségükkel egyszerűbb a fenntartható vállalkozás kiépítése is. Nálunk a hangsúly mindig az újításon van.” – mondta Sophie Vandebroek, a Xerox műszaki igazgatója és a Xerox Innovation Group elnöke.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke által kiadható legmagasabb elismerés, a Nemzeti Technológiai Kitüntetés mellett a Xerox már eddig is számos innovációs díjat elnyert. A cég a Thomson Reuters 2011-es listáján bekerült a Világ 100 Leginnovatívabb Vállalata közé, a Wall Street Journal pedig a 2011-es Műszaki Innovációs Díját adta a Xerox Európai Kutatóközpontnak. A Xerox megkapta az Amerikai Kémiatudományi Intézettől a Vállalati Innovációs Díjat is, mert feltalálta, kifejlesztette és kereskedelmi forgalomba hozta az Emulsion Aggregation festékkazettát.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22,5 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu
Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.