A tranzakciós nyomtatás lehet a nyomdaipar húzóága

Az Infotrends előrejelzése szerint a 2011 és 2016 közti időszakban, éves szinten 25 százalékkal növekszik a színes tranzakciós nyomatok mennyisége. Ez példanélküli térnyerés a termelő nyomtatás esetében, ahol hasonló fejlődésre nem láttunk példát az elmúlt években.

A Xerox szakemberei is komolyan számolnak a tranzakciós nyomtatás piaci lehetőségeivel, és folyamatosan fejlesztik az ezt a szegmenst kiszolgáló berendezéseiket. A tekercses gépek piacán a vállalat a vizesbázisú inkjet nyomdai megoldásokban élen járó Impika felvásárlásával erősített, ezzel is megalapozva pozícióját ezen a rendkívüli növekedést mutató területen. A szintén tekercses CiPress berendezés kifejlesztésével pedig alapvető előrelépést tett meg a vízmentes inkjet technológiában, amellyel gazdaságosan, egyszerű papíranyagokra is kiváló minőségben készíthetőek nyomatok.

A Xerox most a vágottlapos, termelékeny, színes és gazdaságosan üzemeltethető Color 8250-et mutatja be. A berendezés egyrészt kiválthatja az ofszet előnyomtatást, másrészt jelentős, akár havi többszázezer oldal mennyiségű, változó adat tartalmú dokumentumok előállítására nyújt hatékony megoldást. Automatizált adagoló és munkabefejező funkciói gyorsítják a nyomtatást, aminek köszönhetően a nyomdai szolgáltatók az eddigieknél egyszerűbben és hamarabb gyárthatják le a színes direkt leveleket, illetve más nyomataikat. Az elkészült anyagok minőségéről az Auto Density Control gondoskodik, amely folyamatosan ellenőrzi, korrigálja és operátori beavatkozás nélkül egységesíti a képek fényességét. A gép belső spektrofotométere a Panton színskálának megfeleltethető pontos, megismételhető színeket garantál a felhasználóknak.

A Xerox 8250 már hazánkban is elérhető a Xerox Magyarország kínálatában.