Sebességet vált szélesformátumban a Xerox

Minden eddiginél nagyobb sebességgel készti el a nagyméretű nyomtatványokat a Xerox új szélesformátumú berendezése, a Wideformat IJP 2000, amelyet a júniusi FESPA kiállításon mutattak be Londonban.

Az IJP 2000 újabb mérföldkövet jelent a Xerox számára. A készülék minden más, hasonló típusú szélesformátumú géphez képest negyvenszer gyorsabban gyártja a nyomtatványokat. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy az IJP 2000 hat másodperc alatt nyomtat ki nagy felbontásban színes, 70×100 centiméteres posztereket, vagyis 20 perc alatt akár 200 nyomatot is elkészíthetünk ebből a méretből, illetve egy 10 méter hosszúságú transzparens egy perc alatt készül el. A IJP 2000 ezt az egyedülálló sebességet elsősorban a rögzített nyomtatófejeknek köszönhetően éri el, amely kevesebb karbantartási igényt is eredményez. Továbá a berendezés a Xerox szabadalomnak és fejlesztésnek számító szilárd tinta használatával vibráló, precíz színeket visz fel a nyomatokra, a nyomathordozó pedig szinte bármilyen méretű, illetve típusú anyag lehet, így a berendezés akár filmre, vagy textilre is nyomtat.

A megszakításmentes, gördülékeny munkafolyamatokat szoftveres oldalról a Caldera GrandRIP+ segíti, amely maximális sebességen működteti a gépet a nyomatok készítése közben. Kezelése a lehető legegyszerűbb, hogy gyorsan megtanulható legyen a használata. A gép rendelkezik egy színegyeztető modullal is, amellyel egységesíthetők a színek a különböző nyomathordozókon és munkafajtákon. Opcionálisan választható az IJP2000-hez a Xerox Freeflow VI Design Express szoftvercsomag is, amely gyorsan és hatékonyan személyre szabja az elkészítendő nyomatokat.

A Xerox Wideformat IJP 2000 idén júliustól elérhető Magyarországon is.