A teljes mobilizáció irányába tolta ki az MPS határait a Xerox

Az intelligens mobileszközök iránti kiugró kereslet a hazai IT –piac egyik legjellemzőbb trendje 2013-ban. Ugyanakkor a szoftverpiacon is kedvező fordulatot vettek a folyamatok. Idén a gyártóknak alkalmazásfejlesztésből egyre nagyobb bevétele származott. Mind jobban kirajzolódik egy újabb informatikai mérföldkő: szoftver – és adatalapúvá válik az eddig elsősorban hardver fókuszú iparág. A mobilitás, hogy bárhonnan, bármikor hozzáférhessünk és dolgozhassunk a számunkra fontos információkkal, adatokkal, már most is kulcsfontosságú az üzleti életben. Ez a jövőben sem fog változni, sőt kiegészül azzal, hogy az egyre nagyobbra duzzadó adathalmazokat gyorsan, és a céloknak megfelelően kell rendszerezni és elemezni. Mindezek az informatika világát teljesen átformálják és a dokumentumkezelésben is jelentős változásokat eredményeznek. Versenyképessége megőrzése érdekében a Xerox szintén a felhasználók mobilitását elősegítő fejlesztéseken dolgozik.

Ebben a munkában a vállalat kiemelt szerepet szán a menedzselt nyomtatási szolgáltatásnak (MPS), amelyet számos új megoldással bővítettek a közelmúltban. Az optimalizálást, a biztonság növelését, az automatizálást és az egyszerűsítést támogató MPS innovációkkal a méretüktől függetlenül tehetik hatékonyabbá a vállalatok a saját nyomtatási környezetüket.

A Xerox CompleteView™ Pro-val olyan web-alapú dashboardok készíthetőek, amelyeken keresztül a felhasználók megvizsgálhatják, hogy számukra milyen dokumentumkezelési környezet lenne a legoptimálisabb. A tetszés szerint beállítható, informatív táblák pontos statisztikát nyújtanak többek közt az eszközök teljes fenntartási költségeiről (TCO), a berendezések produktivitásáról és fenntarthatósági mutatóiról. Ezeknek köszönhetően előre felmérhető, hogy milyen befektetéssel érdemes számolni a vállalkozás sikeres működtetéséhez. A már meglévő nyomtatási környezet vizsgálható felül a Xerox Production Assessment Services-szel. Az elkészített elemzés alapján költségcsökkentő és hatékonyságnövelő átalakítások hajthatóak végre. Az értékelés kiterjed a kapacitások felmérésére, a TCO számításra, a gyártással és a karbantartással összefüggő felülvizsgálatok esedékességére.

A Xerox Print Security Audit Service folyamatosan figyeli a nyomtatásra vonatkozó előírások betartását, és ennek során azonosítja a problémákat, illetve megoldásokat javasol azok kezelésére. Ugyanakkor a Xerox Print Server Management Service felszabadítja a vállalati IT kapacitásokat és összehangolja a nyomtató berendezéseket, a nyomtatnivalókat és a meghajtókat.

Minden szempontból a mobilabb üzletvitelt szolgálja a Xerox Mobile Print Solution, amelynek révén a felhasználók biztonságosan nyomtathatnak asztali gépről, laptopról, táblagépről, illetve más mobil eszközökről. Az alkalmazás GPS és térkép használatával meghatározza a közelben lévő nyilvános nyomtatóhelyeket, és adott esetben a dokumentumokat előkészíti a felhőből való nyomtatásra. Kiegészítő szolgáltatás a Secure Card Reader és a Follow You Print megoldás, valamint a weblapnyomtatás, illetve a média kiválasztás is.

A Xerox Content Management Services segítségével pedig a cégek egyszerűsíthetik, automatizálhatják a munkafolyamataikat, és ezzel párhuzamosan a papírfelhasználásukat is csökkenthetik.

A Xeroxnál arra számítanak, hogy a hazai IT-piacon továbbra is visszafogott költések lesznek a jellemzőek a jövőben, amelyek ugyanakkor együtt járnak a költségcsökkentő és az informatikai rendszerek optimalizációját célzó strukturális változtatásokkal. A vállalat az MPS szolgáltatásainak a fejlesztésével a magyar cégek számára is megfelelő megoldást szeretne nyújtani ezekre a piaci trendekből fakadó változásokra.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22,5 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor c&
iacute;mre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.