Sebességet vált szélesformátumban a Xerox

Minden eddiginél nagyobb sebességgel készti el a nagyméretű nyomtatványokat a Xerox új szélesformátumú berendezése, a Wideformat IJP 2000, amelyet a júniusi FESPA kiállításon mutattak be Londonban.

Az IJP 2000 újabb mérföldkövet jelent a Xerox számára. A készülék minden más, hasonló típusú szélesformátumú géphez képest negyvenszer gyorsabban gyártja a nyomtatványokat. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy az IJP 2000 hat másodperc alatt nyomtat ki nagy felbontásban színes, 70×100 centiméteres posztereket, vagyis 20 perc alatt akár 200 nyomatot is elkészíthetünk ebből a méretből, illetve egy 10 méter hosszúságú transzparens egy perc alatt készül el. A IJP 2000 ezt az egyedülálló sebességet elsősorban a rögzített nyomtatófejeknek köszönhetően éri el, amely kevesebb karbantartási igényt is eredményez. Továbá a berendezés a Xerox szabadalomnak és fejlesztésnek számító szilárd tinta használatával vibráló, precíz színeket visz fel a nyomatokra, a nyomathordozó pedig szinte bármilyen méretű, illetve típusú anyag lehet, így a berendezés akár filmre, vagy textilre is nyomtat.

A megszakításmentes, gördülékeny munkafolyamatokat szoftveres oldalról a Caldera GrandRIP+ segíti, amely maximális sebességen működteti a gépet a nyomatok készítése közben. Kezelése a lehető legegyszerűbb, hogy gyorsan megtanulható legyen a használata. A gép rendelkezik egy színegyeztető modullal is, amellyel egységesíthetők a színek a különböző nyomathordozókon és munkafajtákon. Opcionálisan választható az IJP2000-hez a Xerox Freeflow VI Design Express szoftvercsomag is, amely gyorsan és hatékonyan személyre szabja az elkészítendő nyomatokat. A Xerox Wideformat IJP 2000 idén júliustól elérhető Magyarországon is.

###

A Xerox vállalatról
A Xerox Corporation 22,5 milliárd dollár értékű üzletifolyamat-szolgáltató és dokumentumkezelő nemzetközi vállalat. Széles technológiai, szolgáltatási kínálata révén a társaság alapvető háttérműveleti támogatást biztosít, hogy ügyfelei arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki központú Xerox élenjáró dokumentumtechnológiát, -szolgáltatásokat, -szoftvereket és eredeti Xerox kellékanyagokat biztosít a vizuális kommunikáció és az irodai nyomtatás területén a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára. A társaság által 2010 februárjában felvásárolt ACS Xerox alvállalaton keresztül a Xerox átfogó üzletifolyamat- és információtechnológiai szolgáltatásokat is kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkavállalók számára nyújtott juttatások kezelését. A Xerox 136.000 alkalmazottja több, mint 160 országban szolgálja ki ügyfeleit. További információk a http://www.xerox.com, http://news.xerox.com, http://www.realbusiness.com vagy http://www.acs-inc.com címeken. Befektetéssel kapcsolatos információkért látogasson el a http://www.xerox.com/investor címre!

Médiakapcsolatok:
Langó Károly, Café PR, telefon: 1-880 3084, e-mail: lango.karoly@cafepr.hu Rakonczai Kamilla, Xerox Magyarország Kft, telefon: 1- 436 8983, e-mail: kamilla.rakonczai@xerox.com

Megjegyzés: Kommentárokat, szakmai értékeléseket valamint az eseményeinkkel kapcsolatos írásokat megtalálja a http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs vagy a http://www.xerox.com/podcasts oldalakon.

A „Xerox®” és a „XEROX and Design®” nevek a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Xerox termékek és szolgáltatások árainak, funkcióinak, műszaki adatainak, szolgáltatásainak, külső megjelenésének és elérhetőségének változtatási jogát előzetes értesítés nélkül is fenntartjuk.