Az emberi szem érzékelését követi le a Fuji Xerox fejlesztése

Évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a Fuji Xerox a fotótechnikai innovációkra. A legújabb fejlesztésük az emberi szem működését, érzékenységét vette alapul. Azt vizsgálták, hogyan érzékeljük a képeket erőteljesebb fényviszonyok, vagy éppen csökkentett fényerő mellett.

A megfigyelések, kutatások alapján a Fuji Xerox jokohamai fejlesztési központjában olyan technológiai eljárást sikerült megalkotni, amelynek segítségével a felhasználók a jövőben egyszerűen, otthoni körülmények között is átalakíthatják a fényképek színeit, szerkezetét, annak függvényében, hogy a képnek éppen melyik részletét szeretnék kiemelni vagy megváltoztatni. Mindezt úgy, hogy az emberi agy számára befogadható, könnyedén feldolgozható legyen a végeredmény.

A fejlesztéssel az eddigieknél is könnyebben lehet majd a képek hangulatát, formavilágát, színhatását váltogatni és ezekkel a módosításokkal a fotók által kiváltott impulzusokat, benyomásokat fokozni.

Jelenleg a Fuji Xerox szakemberei az eljárás különböző technikai platformokra való lefejlesztését végzik, hogy hamarosan odahaza is bárki kedvére kísérletezhessen az érintőképernyős laptopján, vagy tabletjén a fényképek „újraalkotásával”.

###

A Xerox-ról:
A xerográfia több mint 75 évvel ezelőtti feltalálása óta a Xerox azon dolgozik, hogy az üzleti folyamatokat minél egyszerűbbé és gyorsabbá tegye. Napjainkban a vállalat piacvezető a dokumentumkezelés és az üzleti folyamatok menedzselésének területén. Méretüktől függetlenül abban segíti a vállalkozásokat, szervezeteket, hogy azok arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki székhelyű Xerox mintegy 140.000 alkalmazottja több mint 180 országban szolgálja ki ügyfeleit. A vállalat átfogó üzletifolyamat-és információtechnológiai szolgáltatásokat kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat. További információk a http://www.xerox.com/index/huhu.html oldalon.