Új, kényelmes nyomtatási megoldás a Fuji Xeroxtól – kézhez hozza a nyomtató a dokumentumokat

A Fuji Xerox robotnyomtatót fejlesztett, amely önállóan mozog, és a felhasználó asztalához kézbesíti a kinyomtatott dokumentumokat. A berendezés nagy területen, sok felhasználó között mozog (például nagyméretű irodákban vagy repülőtéri váróteremben), ezért fejlesztésekor kiemelt figyelmet kapott a magas szintű adatbiztonság.

A berendezést számos szenzorral látták el, hogy a közösségi terekben könnyedén közlekedhessen, anélkül, hogy az embereknek vagy a bútorzatnak ütközne. A kinyomtatni kívánt anyagot mobil eszközön vagy laptopon keresztül, online lehet elküldeni a nyomtatóra, a dokumentum kioldása pedig a már ismert, biztonsági kártyás vagy jelszóval történő azonosítást követően lehetséges, így a kényelmi szempontok mellett a biztonsági funkciók is érvényesülnek. Maggie Tan, az IDC elemzője szerinte a fejlesztésnek van jövője, hiszen a legtöbb üzleti váróban nagy igény van a bizalmas anyagok kinyomtatására, ugyanakkor gyakran csak korlátozott mobilnyomtatási szolgáltatás áll az utasok rendelkezésére.

Tokiói teszt
A berendezést jelenleg a Fuji Xerox vállalat Tokióban, egy üzleti váróban teszteli. Minden egyes eszköz egy egyedi webcímmel rendelkezik, amelyre a felhasználók csatlakozhatnak és feltölthetik a kinyomtatni kívánt dokumentumaikat. Amint a nyomtatóhoz beérkeztek a megbízások, odagurul a felhasználóhoz és az egyedi biztonsági kártya felmutatása után kinyomtatja a dokumentumokat.

###

A Xerox-ról:
A Xenographia több mint 75 évvel ezelőtti feltalálása óta a Xerox azon dolgozik, hogy az üzleti folyamatokat minél egyszerűbbé és gyorsabbá tegye. Napjainkban a vállalat piacvezető a dokumentumkezelés és az üzleti folyamatok menedzselésének területén. Méretüktől függetlenül abban segíti a vállalkozásokat, szervezeteket, hogy azok arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb: az üzletre. A norwalki székhelyű Xerox mintegy 140.000 alkalmazottja több mint 180 országban szolgálja ki ügyfeleit. A vállalat átfogó üzletifolyamat-és információtechnológiai szolgáltatásokat kínál, beleértve a kereskedelmi és kormányzati szervezeteknek nyújtott adat- és ügyfélkapcsolat-kezelési, illetve pénzügyi szolgáltatásokat. További információk a http://www.xerox.com/index/huhu.html oldalon.