Androidra fejleszt a Xerox

A mobilizáció egyre jellemzőbb a munkahelyeken. A Xerox legutóbbi online felmérése szerint Amerikában, a dolgozók 23 százalékának van olyan okostelefonja, amit a vállalatuk adott nekik, a munkavállalók 35 százaléka pedig a saját telefonját használja a napi feladatok elvégzésére.

Ennek ellenére mindössze tízből három ember tud nyomtatni a mobiljáról, miközben a vállalatok több mint a felénél szükség van arra, hogy a dokumentumokat rendszeresen kinyomtassák, kézbe vegyék.

A Xerox követve ezeket az elvárásokat, változásokat a közelmúltban olyan új mobil applikációt mutatott be, amelynek segítségével az androidos okos eszközzel rendelkező dolgozók gyorsan és egyszerűen menedzselhetik a nyomtatási feladataikat az irodán kívül is. Az android KitKat (4.4) verzióra épülő, beágyazott, kiegészítő programként futó nyomtatási szolgáltatás révén a telefon, vagy tablet könnyedén összeköthető a Xerox legújabb nyomtató berendezéseivel. Ennek köszönhetően a munkavállalóknak nem kell visszamenniük a vállalatukhoz, vagy nyomtatószalont keresniük, amikor távol vannak az irodájuktól. Elég, ha ott, ahol éppen tárgyalnak a hozzájuk legközelebb lévő, új típusú Xerox nyomtatóra, vagy multifunkciós berendezésre elküldik a nyomtatandó dokumentumot. Ezután pár pillanat és már kezükbe is vehetik a kinyomtatott anyagokat.

Nem csupán nyomtatásra alkalmas a Xeroxos megoldása. Beállítható rajta többek között a biztonsági nyomtatás kódja, a tűzés, illetve más befejező eljárás is.