A digitális nyomógépek széles választéka

A Xerox évente több mint 1,6 milliárd USD-t költ innovációra, több mint 10 000 élő szabadalommal rendelkezik, és a világ minden táján, így az USA-ban, Kanadában, Franciaországban, Japánban, Indiában lévő kutatóközpontjában fejleszt, immáron több mint ötven éve. Ennek a céltudatos és kitartó fejlesztőmunkának eredményeként mutathatja be a Xerox Magyarország Kft. erőteljes színes, vágott lapos digitális nyomdagép portfólióját.

2015-ben számos újdonságot szeretnénk a szakemberek figyelmébe ajánlani, melyek célzottan az egyre magasabb ügyféligények megoldására születtek – mondta el a Nyomdavilágnak Lendvai Gyöngyi, a Xerox nyomdaipari termékek és megoldások üzletág termékmenedzsere, aki a következő berendezésekről beszél:

  • Xerox® Versant® 80 (2015. évi újdonság!)
  • Xerox® Colour 800i/1000i (2015. évi újdonság!)
  • Xerox® iGen® 5 (2015. évi újdonság!)

Az idei évben bemutatott Versant 80 egyedülálló és meghatározó berendezésünk ultra HD felbontásban, négyszer több képpont megjelenítésével képes nyomtatni, akár 80 lap/perc sebességgel a 350 g súlyú médiára is. Szintén ultra HD-minőségben nyomtat a még termelékenyebb Versant 2100-as berendezésünk. Szintén idén debütáltak a digitálisan előállítható metálarany és metálezüst nyomatokat nyomtatni ké pes Xe rox Color 800/1000i berendezéseink, melyekhez átlátszó száraztinta használata is elérhető. A legfrissebb, szeptemberi bejelentésű Xerox iGen5 pedig már az ötödik színnel jelentkezik – így jóval több PANTONE®-szín nyom tatását teszi lehetővé (narancs, kék, zöld), amellyel ofszet minőségű nyomatok előállítására képes 90, 120 és 150 lap/perc sebességgel, a piacon egye di extra nagy, a B3-mas (353 x 500 mm) mé retnél is nagyobb médiaméretben, azaz 364 x 660 mm-es nagyságban.

Xerox® Versant® 80

A Xerox tervező mérnökei a Versant 80 digitális nyomógép megalkotásakor, azoknak a vállalkozásoknak az igényeit tartották szem előtt, akik tevékenységüket a di gi tális nyomtatással kibővíteni, vagy meglévő ka pacitá sai kat egy modern nyomógéppel korszerűsíteni akarják. A Xerox Versant 80 nyomtatásisebessége 80 lap/perc, a felbontóképesség 1200 x 1200 dpi, amely egyedülálló módon 10 bites színmélységgel társul. Ez a kiemelkedő képalkotási technológia magas minőségű, ultra HD-kategóriás fotorealisztikus nyomatok elkészítését teszi lehetővé. A kiváló nyomatminőséghez a már jól bevált Xerox A tonerek alkalmazása is hozzájárul. Az automatizált funkcióknak köszönhetően próbálgatás nélkül érhető el töké letes eredmény minden alkalommal. A beépített spektrofotométerrel és a Xerox Automated Colour Quality Suite (ACQS) eszközzel magabiztosan és hatékonyan állíthat elő stabil és pontos színeket minden egyes nyomtatáskor a Versant 80 berendezésünkkel. A feldolgozható anyagok 52–350 g/m2 között le hetnek, nyomtatni lehet natúr és felületkezelt papírokra, többek között kartonokra, öntapadó anyagokra, vinyl fóliákra, de akár borítékra is.

Xerox® Colour 800i/1000i

E korszerű digitális nyomógépek leglényegesebb újdonsága, hogy ötödik nyomóművel is rendelkeznek, amely segítségével színtelen lakkal vagy metálarannyal, metálezüsttel lehet nyomtatni, így új üzleti lehetőségeket biztosítva a felhasználók számára. A szükséges tonercserét a kezelő operátor mindössze 30 perc alatt – önállóan végezheti el. Említés re méltó az Auto Sheet Clearing funkció, amely segítségével az esetleges elakadásokból adó dó kieső idők jelentősen lerövidíthetők. A minőségi személyre szabott munkák előállítása gyerekjáték a FreeFlow™ Variable Information Suite és az XMPie® programok segítségével, amelyek az arany és ezüst nyomatokon is elérhetők, legyenek azok akár címkék, regiszterkészletek, üdvözlőlapok, mágnesek.Számos beépített, moduláris befejező egységgel rendelhető a nyomdagép, így például az egy menetben történő vágás, lyukasztás, derékszögű hajtás, hajtogatás sem kihívás többé.

Xerox® iGen® 5

A Xerox® iGen® 5 digitális nyomógép magas nyomatminőséggel és kiváló termelékenységi mutatókkal rendelkezik. A CMYK mellé opcionális ötödik szín választható, amely kibővítve a nyomdagép színtartományát, lehetővé teszi több direktszín megalkotását. Mindez a B3-as méretnél is nagyobb, vágott lapos méretben, azaz 364 x 660 mm nagyságú médián jeleníthető meg, akár 640 mikron vastagsággal, így teret adva a csomagolási applikációknak is. Az új digitális nyomógép maximális teljesítménye 150 lap/perc, az ajánlott terhelhetősége pedig több millió nyomat akár 0–24 órá ban. Mindehhez számos automatizált funkció nyújt segítséget, így pl. a beépített spektrofoto mé ter ellenőrzi, majd vezérli a szükséges színés árnyalatkorrekciókat is. Az utómunkálatok, mint hajtogatás, fűzés, perforálás stb. a JDF programnyelv segítségével előzetesen beállíthatók, majd a folyamat a nyomatással egy munkamenetben automatizáltan megy végbe. Az iGen csal&aa
cute;d berendezéseivel lehetőség nyílik a csomagolási piacra történő belépésre is, hisz gépeink alkalmasak a hatékony, kis példányszámú kartondoboztermelésre is, mely lehetővé teszi például a gyógyszerdobozok személyre szabását, ideértve az egyéni uta sításokat és biztonsági kódok előállítását is. A Xerox Magyarország Kft. által forgalmazott digitális nyomógépek a legszélesebb körű igényekre adnak korszerű választ, nyomtassanak ügyfeleink akár fekete-fehér vagy színes könyveket, felhasználói kézikönyvet, fotó applikációkat, DM- vagy tranzakciós dokumentumokat, marketinganyagokat, kiadványokat, névjegykártyát vagy levélpapírokat egyaránt, nem beszélve a csomagolási anyagokban rejlő lehetőségekről, melyekhez a felmerülő technológiai és munkafolyamat-fejlesztési kérdésekben a Xerox szakembergárdája a nyomdák rendelkezésre áll – fejezte be Lendvai Gyöngyi termékmenedzser.