Védelem alá helyezi a nyomtatókat idehaza is a Xerox biztonságos nyomtatási megoldása

Az adatlopás, a vállalati információkhoz való illetéktelen hozzáférés napjainkban egyre aggasztóbb informatikai kihívást jelent a cégek számára. Gyakran a dolgozók sem kellően körültekintőek az információk védelmében. A Xerox felmérései szerint a munkavállalók 60 százaléka használ olyan nyomtató berendezést, amely nincs jelszóval titkosítva, így bárki, bármilyen dokumentumot kinyomtathat rajta. A piacvezető dokumentumkezelő vállalat ezért egy olyan fejlesztést mutatott be, amely amellett, hogy egyszerűen kezelhető, jelentősen csökkentheti is a biztonsági rést a nyomtatás során. A Xerox® PrintSafe szoftver idén októbertől már Magyarországon is elérhető.

A multifunkciós berendezésekhez biztosított PrintSafe szoftver beiktatásával a nyomtatási folyamat kiegészül a hitelesítési szakasszal, azaz a nyomtatóra elküldött dokumentumot addig nem lehet kinyomtatni, amíg az arra jogosult személy a gépnél egy lehúzható kártya odaérintésével, vagy PIN kód megadásával engedélyt nem ad rá. Ezzel egyrészt el lehet kerülni, hogy illetéktelen kezekbe kerüljön bármilyen információ, másrészt a megoldásnak az is előnye, hogy számos multifunkciós berendezésre telepíthető, azaz nem kizárólag Xerox gépeknél használható. Ugyanakkor kis helyigényű szoftver, amely a vállalkozás bővülésével több berendezésre is kiterjeszthető, illetve bármilyen eszközről, bárhonnan képes a dokumentumok kinyomtatását kezelni.

A PrintSafe biztonsági funkciói szintén a gyors, egyszerű munkavégzést szolgálják. Az opcionális PIN kódos hitelesítés, a lehúzható kártyák használata esetén a kártya integrációja az ismert kártyaolvasó rendszerekkel, illetve a munkafolyamatok naplózása, a bejelentkezésekről, előzményekről szóló jelentések gyors elérése mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a munkavállalók a lehető legnagyobb védettség mellett végezzék el a napi irodai feladataikat.

Mindezek mellett a PrintSafe-t olyan megoldásnak szánja a Xerox, amely bármilyen méretű vállalkozás számára elérhető. Csekély beruházással jár a telepítése, minimális karbantartást igényel, , illetve egyedi csomagok igényelhetőek mellé az adott cég elvárásainak, szükségleteinek megfelelően. A Xerox® PrintSafe szoftver Magyarországon október végétől hozzáférhető a Xerox Magyarországnál és a vállalat értékesítési partnereinél.