Bevált a Xerox MPS stratégiája

A neves kutatócég, a Gartner a vezető menedzselt nyomtatási- és tartalomszolgáltatók közé sorolja a Xerox-ot a frissen megjelent Magic Quadrant felmérésében. Ezt az elismerést immár nyolcadik éve megszakítás nélkül érdemelte ki a vállalat. A Gartner kutatásában a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) és ezzel együtt a menedzselt tartalomszolgáltatások (MCS) növekvő szerepét vizsgálták a vállalaton belüli kommunikációra fókuszálva. A kutatócég pozícionálása szerint ezen a területen a Xerox a vállalati víziójának teljességében a végrehajtási képességében is élen jár.

„A sikeres MPS és MCS rendszerek kialakításához a legfőbb kulcs, hogy ismerjük napjaink mobilközpontú munkakörnyezetének azon sajátosságait, amelyek a tartalmak elérésére, megosztására, illetve tárolására vonatkoznak. Úgy gondolom a Gartnernél elért vezetői minősítésünk visszaigazolása annak, hogy stratégiánk valóban segít az ügyfeleink papíralapú üzleti folyamatait egyszerűsíteni, optimalizálni, és ezzel együtt növelni a dolgozók produktivitását a fenntarthatósági célkitűzések figyelembevétele mellett.” – hangsúlyozta Joseph Hanania, a Xerox Nemzetközi Dokumentum Outsourcing és Nagyvállalati Kapcsolatokért felelős alelnöke.

A Xerox menedzselt nyomtatási megoldásainak legújabb generációja három fő pillérre épül: a felmérésre és optimalizálásra, a biztonságra és integrációra, valamint az automatizálásra és egyszerűsítésre. Ezek bővebben az alábbi megoldásokat is magukban foglalják:

  • Felmérés és optimalizálás: a szabadalmaztatott, a gamification technológián alapuló Xerox Print Awareness Tool rendszer arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy környezettudatosabban használják az irodai erőforrásokat és csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.
  • Biztonság és integráció: a felhasználói analitikával ellátott Xerox Secure Print Manager Suite rendszer telepítésével a vállalatok folyamatosan nyomon követhetik, hogy ki, mit, mikor, mennyit és hol nyomtatott. Az adatok elemzése alapján és a Xerox tanácsadóinak segítségével a cégek optimalizálhatják a nyomtatási infrastruktúrájukat.
  • Automatizálás és egyszerűsítés: a Xerox széleskörű munkafolyamat automatizálási megoldásokkal biztosítja a különböző szektorok közti üzleti folyamatok menedzselését. A most debütáló megoldásukat, a Digital Alternatives-t többek közt arra fejlesztették, hogy digitalizálja a vállalaton belüli, eddig manuálisan végzett, időrabló tevékenységeket (megosztás, jegyzetek készítése, tárolás, adatvédelem etc.), mindezeket biztonságosan, a mobilizációra és a hatékonyságára koncentrálva a vállalati IT infrastruktúrán keresztül, amelynek hátterét a Xerox privát-felhő szolgáltatása, vagy a cég saját hálózata biztosítja a vállalati rendszergazdák felügyelete mellett.

2015-ben, ahogy hat éve folyamatosan, a Xerox-ot ismét piacvezető MPS szolgáltatóként határozta meg a Quocirca is, illetve a vállalat szintén vezető szolgáltatóként szerepel az IDC MarketScape U.S. Managed Workflow Services Vendor jelentésében.