Ismét a világ legetikusabb vállalatai közt a Xerox

Az etikus üzleti folyamatok mellett kiálló és azok elterjedését elősegítő Ethisphere Institute 2016-ban is a világ legetikusabb vállalatai közé sorolta a Xerox-ot. A cég ezt a kitüntetést megalapítása óta, azaz immár tíz esztendeje folyamatosan elnyeri köszönhetően annak, hogy elkötelezett az etikus üzleti magatartás gyakorlásában.

A Világ Legetikusabb Cége (The World’s Most Ethical Company) értékelés a rangos Ethisphere Institute etikai hányados (EQ) besorolásán alapszik, amely hosszú évek kutatásainak, szakértői munkájának eredményeként született meg. Az EQ meghatározása objektív, egységes, szabványosított szempontrendszer szerint zajlik, és számos területre kiterjed. A felmérés elkészítése során a vállaltirányítás, a kockázatok, a fenntarthatóság, a vállalati működés és az etika vonatkozásában is megvizsgálják a cégeket. Az összpontszám öt fő kategória eredményei mentén áll össze.  Ezek az etika és megfelelősségi program (35%), a társadalmi szerepvállalás és felelősségvállalás (20%), a vállalati kultúra (20%), a vállalatvezetés (15%) illetve az irányítás, innováció, és reputáció (10%).

Az Ethisphere Institute által felállított szempontrendszernek való megfelelés versenyelőnyt is jelent. Azt demonstrálja, hogy az adott vállalat milyen példát mutat a társadalmi szerepvállalás, a tisztességes működés és az átláthatósság terén. Ezek pedig értéket képviselnek a befektetők, vásárlók, munkavállalók, illetve más közösségek számára és ennek köszönhetően támogathatják is a fenntartható üzletfejlesztést.

Az idei összes díjazott itt található meg:

http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/