Egyszerűsített színkezelés az inkjet nyomdagépekben a Xerox megoldásával

A Xerox megújította az inkjet nyomdagépek időigényes, folyamatos odafigyelést igénylő színkorrekciós eljárásait. Így most már a nyomdai szolgáltatóknál sincs akadálya annak, hogy munkáról – munkára biztosítsák az egyenletes színnyomást. Ezt a Xerox IntregratedPLUS Automated Color Management (ACM) megoldása teszi számukra lehetővé, amellyel hardveres beruházás nélkül, egy laptop és egy szkenner használatával, egyszerűen beállíthatóak a pontos színek bármely, beágyazott spektrofotométer nélkül működő inkjet nyomdagépen.

A Xerox új megoldása nem igényel színkezelési szakértelmet, miután az a bekapcsolás után automatikusan elvégzi a színkorrekciókat. Ráadásul mindezt a beállításokhoz szükséges lépések számának csökkentésével a korábbiakhoz képest jóval rövidebb idő alatt, órák helyett perceken belül hajtja végre. A folyamat mindössze abból áll, hogy a nyomtatott oldal szkennelt változatát az ACM-en keresztül kell továbbítani a felhőbe, ahonnan rövidesen visszaérkezik a részletes felbontást tartalmazó végleges anyag.

A beépített automatizálási lehetőségek révén az ACM biztosítja színek pontos használatát az adott nyomdai feladathoz a teljes nyomdai folyamat során. Ennek megfelelően a Xerox fejlesztése javítja a termelékenységet, növeli a munkafolyamat hatékonyságát és egyszerűsíti a színkezelést, aminek köszönhetően a nyomdai szolgáltató még több megbízást teljesíthet a jövőben. Ugyanakkor a rendszert úgy alakították ki, hogy automatikusan adjon visszajelzést az operátornak, ha színkarbantartásra van szükség.

„Az IntegratedPLUS Automated Color Management fejlesztésünk csökkenti a munkafolyamatok komplexitását, illetve növeli az automatizált nyomtatásellenőrzés, profilozás és színfrissítés pontosságát. A drupa kiállításon azt fogjuk bemutatni, hogy ezzel a megoldással, hogyan redukálhatóak a munkafolyamat állomások 34-ről mindössze kilenc lépésre a Xerox Rialto™ 900 Inkjet nyomdagépünkön” – mondta Lendvai Gyöngyi, a Xerox Magyarország Kft. nyomdaipari termékek és megoldások üzletág termékmenedzsere.

Az élő ACM bemutató a düsseldorfi drupa kiállításon a Xerox standján lesz látható, ahol számos más nyomdaipari megoldással várja még a látogatókat. A rendezvénnyel kapcsolatos további Xerox érdekességek a www.xerox.com/drupa oldalon találhatóak meg.