Vezetőváltás a Xerox Corporation élén

Új vezetőt nevezett ki a vállalat élére a Xerox igazgatótanácsa. Jeff Jacobson lesz a cég vezérigazgatója, miután lezárul az a folyamat, amelynek végén a vállalat két független, nyilvánosan működő részvénytársaságként folytatja tovább a működését. Jacobson jelenleg a Xerox Technology üzletág elnöki posztját tölti be, és ezt a feladatot mindaddig ellátja, amíg a kettéválás végbemegy.

„Jeff nagyszerű vezető az üzlethez, a munkavállalókhoz kötődő szenvedéllyel, erős ügyfélkapcsolatokkal, és a tiszta stratégiai elképzeléssel arról, hogyan fordíthatjuk a hasznunkra az üzleti lehetőségeket. Az eltelt négy évben, amióta Jeff a Xeroxnál dolgozik, jelentős erőfeszítéseket tett a vállalat produktivitásának és költséghatékony működésének erősítése érdekében miközben gondoskodik az innováció, a minőség és a technológiai haladás melletti elköteleződésünkről. Korábbi, nyilvánosan működő részvénytársaságnál megszerzett vezetői tapasztalata, illetve a Xeroxnál elért eredményei alapján az igazgatótanács és jómagam biztosak vagyunk abban, hogy ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy a Xerox-ot irányítva előrevigye a vállalatot.” – mondta Ursula Burns, a Xerox jelenlegi vezérigazgatója.

Az iparági veteránnak számító Jacobson 2012-ben csatlakozott a Xerox-hoz, ahol kezdetben a Nyomdaipari Üzletág elnöki posztját látta el. Két évvel később lett a Xerox Technology elnöke. Ebben a pozícióban ő volt a felelős a globális stratégia megalkotásáért, az értékesítési lánc működéséért, a marketingért, a technikai szolgáltatásokért, az ügyfélszolgálatért, a termékfejlesztésért, a gyártásért és a forgalmazásért. Mielőtt belépett a Xerox-hoz, a digitális ofszet nyomtatási megoldásokat kínáló Presstek elnöke és vezérigazgatója volt, ahol a nevéhez fűződik a vállalat világméretű terjeszkedésének a levezénylése.

„Nagy megtiszteltetés az igazgatótanács döntése, amely alapján kineveztek a világ egyik legikonikusabb vállalatának a vezetőjévé és az a bizalom, amire építve megteremhetjük a Xerox fényes jövőjét alapozva a vállalatot ma is jellemző fegyelmezett gazdálkodásra, a kiváló működésre és az ügyfélközpontúságra. Független vállalatként és a stratégiai jelentőségű átalakulás előnyével számolva magabiztosan valósítjuk meg elképzeléseinket és megragadjuk a lehető legtöbb lehetőséget annak érdekében, hogy erősítsük a főtevékenységünket és folytassuk a növekedésünket.” – hangsúlyozta Jacobson.

„Jeff egyértelműen a megfelelő vezető a Xerox dokumentumkezelő vállalat számára. Az igazgatótanács szigorú belső és külső keresést alkalmazott, és átgondolt kiválasztási folyamat végig vitelére vállalkozott annak érdekében, hogy megtalálja a legalkalmasabb szakembert a posztra. Jeff kiválóan ellátja azt a munkát, amit most csinálunk, ugyanakkor rendelkezik azzal a képességgel, hogy kiaknázza a jövőbeli lehetőségeket, amelyek hasznot hoznak a részvényeseinknek, ügyfeleinknek, partnereinknek és a munkavállalóinknak is.” – hangsúlyozta Ann Reese, a Xerox vezető független igazgatója.

  1. január 29-én a Xerox bejelentette, hogy a vállalatot felosztja két független, nyilvánosan működő részvénytársaságra. Az egyik Xerox lesz, amely a Dokumentum Technológia és a Dokumentum Outsourcing üzletágakat magába foglalva végzi tovább a tevékenységét. A másik cég, a Conduent az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat biztosító vállalatként működik a jövőben. A kettéválás az idei év végére fejeződik be.

A Xerox vezető nemzetközi vállalat lesz a dokumentumkezelés és a dokumentum outsourcing területén a magas szintű technológiája, megoldásai és innovációi révén. A 2015-ben elért 11 milliárd dolláros bevételével a vállalat a jövőben is megbízható partnere marad a vevőinek, hozzásegítve őket ahhoz, hogy erősítsék hatékonyságukat, munkafolyamataikat és üzleti eredményeiket azáltal is, hogy jobban megismerik azt, hogyan, miért és hol dolgoznak az emberek.

A Conduent szintén vezető szolgáltató lesz az üzleti folyamatok területén a piaci és az állami szervezeteket támogatva abban, hogy széles skálán mozogva menedzseljék tranzakciós folyamataikat. A tavaly megközelítőleg 7 milliárd dolláros bevételt elért cég az olyan erőteljes növekedést mutató piacokra helyezi a hangsúlyt, mint a szállítás, az egészségügy, a kereskedelem és az állami szolgáltatók.

 

Jeff Jacobson életrajz

Jeffrey Jacobson jelenleg a Xerox Technology elnöke. Erre a posztra 2014. júliusában nevezték ki, és ekkor egyben a Xerox egyik alelnöke is lett. A szakember 2012. februárja óta áll a Xerox alkalmazásában.

Jelenlegi feladata kiterjed arra, hogy vezesse a vállalat technológiai üzletágát, amely széleskörű portfoliót kínál ügyfeleinek hardver, szoftver és szolgáltatási oldalról a kisvállalkozásoktól kezdve egészen a multinacionális cégekig. Ezen a poszton ő a felelős a globális stratégia megalkotásáért, az értékesítési lánc működéséért, a marketingért, a technikai szolgáltatásokért, az ügyfélszolgálatért, a termékfejlesztésért, a gyártásért és a forgalmazásért.

Jacobson 2012-ben csatlakozott a Xerox-hoz, mint a Nyomdaipari Üzletág elnöke, ahol hozzá tartozott a stratégiai vezetés, az üzemeltetés és a vállalat nyomdaipari rendszerek portfóliójának a termékfejlesztése a nemzetközi nyomdaipari piac számára. 2014-ben lett a Xerox Technology üzletág vezetője, ahol felelősségi köre kiterjedt a termékeket és megoldásokat magába foglaló technológiai portfolió erősítésére, a költségkeret menedzselésére, az ellátási lánc felügyeletére, a gyártásra és az általános hatékonyságra.

A Xerox előtt a Presstek elnöke és vezető tisztségviselője volt, ahol 2009-ben kapta meg az elnök-igazgató titulust. Ez megelőzően Jacobson az Eastman Kodak évi 3,6 milliárd dollárt termelő nyomdaipari csoportjának a vezető munkatársa volt. Továbbá öt évig látta el a Kodak Polychrome Graphics ügyvezetői feladatait, amely a Sun Chemical és az Eastman Kodak 1,7 milliárd dolláros éves forgalmat generáló vegyesvállalata volt.

A most 56 éves szakember a New York Buffalo Állami Egyetemen diplomázott és mester fokozatot szerzett ipari kapcsolatokból a Cornell School Ipari Kapcsolatok szakán. Doktoriját a Pace University School jogi kurzusán érdemelte ki, amelyet a new york-i és a new jersey-i ügyvédi kamara is elismert.