A Dow Jones a fenntarthatóság terén a vezető vállalatok közé sorolta a Xeroxot

Rangos elismerésben részesült a Xerox. Ebben az évben, történetében először helyet kapott a Dow Jones Fenntarthatósági Index (DJSI World) listáján. Ugyanakkor 2014 és 2015 után ismét, immár harmadik alkalommal, idén is szerepel a Dow Jones észak-amerikai Fenntarthatósági Indexben.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a vállalatok gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi teljesítményét elemzi, olyan területeket vizsgálva, mint a felelős vállalatirányítás, éghajlat stratégia, ellátási lánc színvonala és foglalkoztatási gyakorlatok. Ebben az összehasonlításban a Xerox eredményei a vállalati etikai kódex, a vállalatirányítás és a környezetmenedzsment kategóriákban meghaladták a DJSI World tagok által elért átlagos pontértékeket. Valamint a cég egyike volt annak a kilenc informatikai és szoftverszolgáltatásokat nyújtó vállalatnak, amely sok, más iparágból érkező cég összes pontszámánál is többet ért el a Dow Jones értékelési rendszerében.

„A fenntarthatóság terén vezető vállalatként való elismerésünk megerősítése annak a társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó hosszú távú elköteleződésünknek, amely meghatározza az üzleti folyamatainkat, termék-és megoldásfejlesztéseinket a világ minden pontján” – hangsúlyozta Flor Colon, a Xerox Vállalati Szociális Felelősségvállalás Tanácsának elnöke.

Ennek szellemében a Xerox jelenleg is több olyan új generációs fejlesztésen dolgozik, amelyek a fenntartható működést szolgálják. Ezek közé tartoznak a GO LA és a GO Denver applikációk, amelyekkel mindenki környezetbarát módon tervezheti meg magának azt, hogyan akar közlekedni a városban. Szintén az erőforrások optimális használatát támogatják a Xerox parkolást segítő dinamikus árstratégiára alapuló megoldásai, amelyek már sikeresen működnek olyan nagyvárosokban, mint Indianapolis, vagy Los Angeles. Hasonlóképp a forgalom dinamizálásához, és ezzel együtt a dugók elkerüléséhez, a káros anyag kibocsátás csökkentéshez járulnak hozzá a Xerox elektromos útdíj fizetési rendszerei is.

 

„2016-ban ismét rekordot döntött a hőség, ami egyben figyelmezteti is a befektetőket arra, hogy a vállalatok pénzügyi eredményei szempontjából kiemelkedő fontosságúak a környezetvédelem, illetve a fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítések. A Dow Jones Fenntarthatósági Indexek a vállalatok átfogó referenciaértékének számítanak, amelyek megfelelnek a RobecoSAM fenntarthatósági szabványainak és olyan eszközöket adnak a befektetők kezébe, amelyekkel globálisan fejleszthetik a fenntarthatósági törekvéseiket.” – emelte ki David Blitzer, az S&P Dow Jones Fenntarthatósági Indexek Index Bizottságának ügyvezető igazgatója és elnöke.

Az 1999-ben elindított Dow Jones Fenntarthatósági Index a vállalati fenntarthatóság megvalósulásának arany minősítését jelenti, és ez az első olyan mutató, amely nyomon követi a fenntarthatósági szempontok szerint irányított vállalatokat a RobecoSAM pénzügyileg releváns környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontjainak számbavétele, illetve az S&P DJI indexszámítási módszertana alapján.

A RobecoSAM a világ legnagyobb vállalatai közül 3400-at hívott meg a fejlett és a fejlődő piacokról, hogy vegyenek részt a Vállalati Fenntarthatósági Értékelésben. Ezek közül csupán 317, köztük a Xerox szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben a 2015/2016-os évben.