A legmodernebb nyomtatókat kapják a hazai oktatási intézmények

A napokban kötött megállapodás alapján negyvenegy, ConnectKey® technológiájú multifunkciós Xerox berendezést helyeznek üzembe húsz iskolában Magyarország központi régiójában, az oktatási intézmények gördülékenyebb, hatékonyabb irodai munkavégzésének érdekében. Az intézményekben a közelmúltban idehaza is bevezetett legmodernebb eszközök fognak üzemelni, amelyeknél a perszonalizált munkafolyamatok, a felhő-szolgáltatáshoz való egyérintéses hozzáférés, illetve a többszintű biztonsági funkciók jelentik az új nyomtatást, másolást és faxolást.

Felmérve az igényeket és az elvárásokat a Xerox a kisebb munkacsoportokra szabott Versalink sorozathoz tartozó berendezéseit helyezik ki a Pest megyei iskolákban. Ezeket a ConnectKey technológiára épülő A3-as és A4-es modelleket intuitív kezelőfelülettel látták el a Xerox szakemberei. Az alkalmazásközpontú, táblagépszerű, reszpanzív és gyors 7”-os érintőképernyőn könnyen lehet navigálni. Az alkalmazások személyre szabásával pedig olyan kezelőfelületet lehet kialakítani, amellyel a leggyakrabban használt funkciók előtérbe kerülhetnek, így könnyebbé és gyorsabbá válik az eszköz kezelése. A fejlesztés során az volt a cél, hogy ezeket a gépeket is úgy lehessen használni, mint ahogy az ember az okostelefonját kezeli. Ennek megfelelően az információk is könnyen áramoltathatóak a berendezésektől a felhőadattárak felé, legyen az a Dropbox, az Office 365, vagy a Google Drive.

Az applikációkat tekintve a Xerox Versalink berendezéseire is telepítették a Xerox ConnectKey Apps alkalmazást, ami a hatékony és gyors munkavégzés menedzselését segíti elő. Továbbá elérhető rajtuk a Xerox App Gallery könyvtár, amivel közvetlenül lehet keresni és telepíteni olyan alkalmazásokat, mint a Xerox Easy Translator, amellyel számos nyelvre lefordíthatóak a szkennelt dokumentumok.

Ezeket a multifunkciós berendezéseket minden téren a gyorsaság jellemzi. A kicsomagolás után alig 8 perc alatt üzembe helyezhetőek, illetve a hidegindítástól számítva 1,5-2 percen belül pedig már lehet is velük nyomtatni, szkennelni akár a gépekhez könnyen csatlakoztatható USB eszközökről. A nyomtatási sebesség elérheti akár a 35 lap per perces teljesítményt. A két oldalas fekete-fehér, vagy színes nyomatok folyamatos előállítását pedig a 110 lapos papíradagoló garantálja.

Az adat- és információ biztonság miatt sem kell aggódniuk az iskoláknak. A ConnectKey® technológia átfogó védelmet nyújt a rendszer alkotóelemei és a sebezhető pontjai felett. Megakadályozza az illetéktelen hozzáféréseket, ellenőrzi a berendezést érő behatolási kísérleteket és védi az adatokat, illetve a gépet a rossz szándékú betörésektől. Többek közt a felhasználóbarát First Time Install Wizard alkalmazással olyan szinten konfigurálható az első bekapcsoláskor az eszköz, hogy az akár https kapcsolaton keresztül, szükség esetén proxy használatával biztonságos módon képes kommunikálni a Xerox központi felügyeleti szervere felé (XRPS). Továbbá könnyedén beállítható a Versalink berendezéseken a biztonságos scan to email funkció, valamint a keresésekhez is használható LDAP konfiguráció is a még hatékonyabb munkavégzés érdekében.

A Xerox Versalink sorozatáról ezen az oldalon olvashatók bővebb, magyar nyelvű információk.