Hat lépés elég az online biztonsági kockázatok csökkentéséhez

A világ leghíresebb (volt) hackerének tanácsai a Xerox blogján

BUDAPEST, 2018. június 5. – Az IT iparági előrejelzések szerint 2021-re az eszközeinket, adatainkat érő számítógépes bűnözés miatti költségek elérik majd a 6 milliárd dollárt világszerte. Az adatbiztonsági incidensek 90%-a külső féltől ered, és csupán 10% esetében van szó belső alkalmazottak érintettségéről. A Xerox (NYSE: XRX) rendszeres biztonsági hírlevéllel segíti a vállalkozásokat.

 

Ma a nagyvállalatok mellett már a kis- és középvállalkozások is könnyedén áldozatául eshetnek a pszichológiai manipulációt használó támadásoknak, amikor belsős emberek, kollégák becsapásával törik fel az alapvédelemmel ellátott hálózati rendszereket. A biztonság növelésével a számítógépes bűnözők ellen is védhetik magukat a szervezetek. Kevin Mitnick, a világ leghíresebb volt hackere, bestseller szerző és egyben az egyik legjobb kiberbiztonsági szakértő a Xerox blogján osztotta meg tanácsait, melyeket minden vállalkozásnak érdemes rutinszerűen beépítenie a napi munkafolyamatokba.

 

  1. Legyen inkább proaktív, mint reaktív. Legyen naprakész a legfrissebb biztonsági fenyegetésekről, melyek érinthetik vállalkozását.
  2. Ismerje és értse meg a fenyegetést, amellyel Ön, mint fogyasztó és üzletember szembesül.
  3. Készítsen kockázatelemzést a környezetéről. Jutalmazza azokat az dolgozókat, akik biztonsági réseket fedeznek fel.
  4. Győződjön meg róla, hogy az operációs rendszere naprakész. Például, ha csak Windows 7 operációs rendszert futtat, soha nem lesz olyan magas a biztonsági funkciók szintje, mint ha Windows 10-et használ.
  5. Alapozza meg és bővítse munkavállalóinak biztonsági ismereteit. Tesztelje őket, hogy reagálnak egy adathalász támadásra.
  6. Biztosítsa az összes online weboldalt, platformot és a hálózati szolgáltatásokat, beleértve a felhőszolgáltatásokat, és győződjön meg arról, hogy a távoli hozzáférés minden esetben kétszintű hitelesítést igényel.

 

A Európai Unió májusban életbe lépett adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, GDPR) még aktuáisabbá teszi a biztonság témakörét. A hálózatok biztonságát számos különböző tényező veszélyezteti, ezért fontos az adatvédelem többfrontos megközelítése. A Xerox megfelelőségi programok révén biztosítja a beszállítóik megbízhatóságát, valamint ügyfeleinek rendszeres biztonsági hírleveleket küld annak érdekében, hogy folyamatos partneri kapcsolatot tartson a vásárlás után is.

 

A Xerox biztonsági hírlevele az alábbi linken érhető el (angolul): https://security.business.xerox.com/en-us/