Eljött a digitális nyomdatermékeknél is az irizáló színek és speciális díszítések világa

A Xerox új nyomdagépe látványos CMYK négyszínnyomás használatot, gazdag fémes és irizáló speciális effekteket tesz lehetővé

BUDAPEST, 2018. május 10. – A fénymásolót, a lézeres nyomtatást és az „igény szerinti nyomtatást” feltaláló cég egy újabb nyomdászati elsőséget mondhat ezentúl magáénak: a nyomtatási folyamat során immár egyaránt adott a gyors sebesség, az egy meneten belüli akár 6 szín nyomtatása, és mindez úgy, hogy a négy alapszín mellé egyidejűleg akár különböző rétegekben kombinálva használhatunk két speciális tonert. A Xerox Iridesse™ Production Press az egyetlen olyan nyomdagép, mely képes fémes arany és ezüst speciális toner, CMYK (négyszínnyomás) és clear lakk hatású szárazfestékek egy folyamatban való használatára, mely a nyomdáknak azonnali versenyelőnyt jelent az egyre inkább növekvő digitális nyomdaiparban.

„Az Iridesse olyan feladatok végrehajtására is képes, melyre más digitális ipari nyomdagépek nem, de a legfontosabb, hogy pontosan azt tudja, amire az ügyfeleinknek szüksége van” – mondta Ragni Mehta, a Xerox Cut Sheet Business osztály alelnöke és menedzsere. „Olyan nyomdagépet kínálunk, mely költséghatékony módon képes speciális effekteket és digitális díszítésekkel kiemelt applikációkat előállítani, és mindezt egyszerűsített munkafolyamattal teszi, így az ügyfeleink ezt a piaci lehetőséget üzleti tevékenységük növelésére tudják használni” – tette hozzá.

 

Az Iridesse önmagában váltja ki a díszítések nyomtatásánál korábban megszokott több nyomdagép használatát, ezáltal pedig az ügyfelek kapacitás- és profitemelkedésre számíthatnak. A Keypoint Intelligence-InfoTrends1 szerint a digitális nyomtatási applikációk gyors megtérülést mutatnak, mivel a nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó cégek profitjának árrése ezen a területen akár 50-400% is lehet.

„Az Iridesse egyetlen, automatizált munkamenetével, a beépített fémes és lakkhatású nyomtatási funkcióval és az ehhez társuló valós idejű nyomatminőség visszaellenőrző és javító funkcióival a Xeroxot megkülönbözteti a piac többi szereplőjétől, és a nyomdai szolgáltatóknak versenyelőnyt biztosít” – mondta Ron Gilboa,Keypoint Intelligence-InfoTrends, Production Technology csoportvezetője.

 

A két beépített speciális festékező művel az ügyfelek könnyedén tudnak kiemelkedő értékű applikációkat elkészíteni a direkt színekkel, valamint a fémes és kevert fémes hatásokkal és a speciális dekorációkkal. Az arany és ezüst száraz, fémes festéket önmagában vagy akár rétegként, négyszínnyomás alá vagy fölé is tudják helyezni, mindezt különleges, irizáló színpalettákkal kombinálva. Továbbá átlátszó lakkhatású szárazfesték réteg is felvihető, mely extra dimenziót, textúrát biztosít.

 

„Már 35 éve dolgozom a nyomdaiparban, de hasonló nyomdagéppel még nem találkoztam” – mondta Glen Robins, a londoni székhelyű IPW1 nyomda értékesítési igazgatója, miután több hónapig tesztelte az Iridesse Production Press nyomdagépeit. „Ez egy olyan komplex nyomdagép, mellyel prémium minőségű hirdetéseket, képeslapokat és posztereket nyomtathatunk egyszerű beállítással, valamint nagy sebességgel. Az Iridesse segítségével a piacon egyedülálló szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleinknek, és így még pontosabban tudjuk kivitelezni az igényeiket.”

 

A grafikus hiánya nem probléma többé

 

Xerox FreeFlow® Core beépített munkamenetei a nyomdai szolgáltatóknak lehetővé teszik, hogy automatikusan és pontosan kiválasztva tudjanak módosítani a szövegen és a grafikai elemeken arany és ezüst díszítések felvitelekor anélkül, hogy az eredeti dokumentumban bármilyen módosítást kellene végrehajtani. Ez pedig jelentősen leegyszerűsíti a már meglévő díszítések további kiegészítését magas hozzáadott értékű dekorációs elemekkel.

 

A nyomdagép nyomtatási sebessége percenként eléri a 120 oldalt, illetve 52-400 gsm közötti papírsúlyok kezelésére is képes. További funkciók:

  • High Definition Emulsion Aggregate (HD EA) toner használata lehetővé teszi az optimális méretű festékrészecskék szórásával a kevésbé fényes (matt) nyomatokat, a simább árnyalatokat és az egyenletes, ugyanakkor aprólékos részletkidolgozást
  • Xerox EX-P 6 Print Server by Fiery® személyreszabott munkafolyamatok beállításának lehetőségét biztosítja a fémes applikációk esetén kiemelkedő RIP sebességgel és színkezelési eszközökkel
  • A nagykapacitású és beépített tálcamodulok, a kézi adagoló és a lapbeszúró biztosítja a lehetőséget az ügyfelek számára, hogy akár 8 különböző tálcát használjanak egyidejűleg, így akár összesen 12500 ív nyomtatható egy munkamenet során
  • Sokféle befejező egység elérhető a nyomtatóhoz, beleértve az új Xerox Crease and Two-sided Trimmer modult mely a bígelés és kétoldali vágas funkcióinak köszönhetően, lehetőséget biztosít prémium minőségű, teljesen körbevágott kiadványok, füzetek készítésére, csatlakoztatva a füzetkészítő és Xerox SquareFold Trimmer modulhoz.