A Xerox jó úton halad a környezeti és társadalmi ütemterve megvalósítása felé

A vállalat eleget tesz a „Net Zero 2040” (Karbonsemlegesség 2040) kezdeményezés keretében tett vállalásainak, és világszerte az összes Xerox-munkatársat tudatosságnövelő képzésben részesíti az éghajlatváltozás témájában

NORWALK, Connecticut – A Xerox Holdings Corporation (NASDAQ: XRX) a mai napon közzétette a globális vállalati társadalmi felelősségvállalásról (CSR) szóló 2022-es jelentését. A jelentésben ismertette a vállalat folyamatos társadalmi, irányítási és környezetvédelmi erőfeszítéseinek eredményeit, a kitűzött célokat, valamint a kapcsolódó adatokat.

„A Xerox régóta elkötelezett amellett, hogy felelősségteljes vállalati polgár legyen, és hozzájáruljon egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez. Elhivatott csapataink nemcsak a vállalat keretei között tartják szem előtt valamennyi ember, a környezet és a társadalom érdekeit. Munkatársaink példát mutatnak, feddhetetlen magatartást tanúsítanak, és olyan kultúrát alakítanak ki, amelyben a legszigorúbb etikai normákhoz tartjuk magunkat. A kollégák ez évi eredményei lefektették az alapokat ahhoz, hogy 2040-ig elérjük a karbonsemlegességre vonatkozó célunkat” – nyilatkozta Steven Bandrowczak, a Xerox vezérigazgatója.

A Xerox a 2040-re kitűzött, nulla nettó szén-dioxid-kibocsátásra irányuló célok részeként világszerte valamennyi munkavállaló számára kötelező tudatosságnövelő képzést vezetett be az éghajlatváltozás témájában. A vállalat célja, hogy tájékoztassa a munkatársakat a karbonsemlegességre vonatkozó célról, valamint arról, hogy hogyan tudnak személyesen közreműködni az elérésében. A vállalat az energiafogyasztásából is sikeresen lefaragott az ÜHG-kibocsátása nagy részéért felelős műveletein belül. A cég kibocsátása 2021-ben 12,8%-kal csökkent a 2020-as adatokhoz képest.

További figyelemre méltó információk a jelentésből:

  • Elindult a Xerox Volunteer Days (Önkéntes napok a Xeroxnál) program, amelynek keretében mintegy 500 munkavállaló végzett több mint 7000 órában önkéntes tevékenységet a helyi közösségen belül.
  • A Xerox megvalósította a sokszínűség, befogadás és összetartozás (Diversity, Inclusion, and Belonging) előmozdítására szolgáló átfogó ütemtervét, amelynek köszönhetően sokszínűbbé és inkluzívabbá vált a vállat munkaereje.
  • Környezeti, társadalmi és irányítási mutatókat építettünk be a rangidős vezetőségre vonatkozó díjazási kritériumokba.
  • Együttműködünk a Környezetvédelmi Ügynökséggel (EPA), ugyanis ENERGY STAR kritériumokat szeretnénk kidolgozni és bevezetni az újragyártott termékek esetében. Három új, újragyártott modellt fogunk forgalmazni, amelyek az új előírásoknak megfelelő tanúsítással rendelkeznek.

A globális vállalati társadalmi felelősségvállalásról (CSR) szóló 2022-es jelentésben tárgyalt kezdeményezések összhangban állnak a Xerox örökségével. A vállalat ugyanis mindig arra törekedett, hogy az innováció révén kihasználja az új technológiákban rejlő előnyöket, és valóélet-beli problémákat oldjon meg a segítségükkel. A Xerox kimagasló szolgáltatási élményt nyújt a CareAR szoftvereivel. A CareAR távoli támogatási funkcióival ugyanis mindössze egy év alatt több mint 269 000 tonna szén-dioxid-kibocsátást került el abból adódóan, hogy mintegy 21 000-rel kevesebbszer kellett ellátogatnia az ügyfelek telephelyére. A Xerox emellett támogatást kapott az energetikai minisztérium technológiafejlesztési hivatalától, hogy előmozdítsa a vállalat tiszta technológiák alkalmazására irányuló törekvéseit. Mindez arra szolgál, hogy az emberiség kevésbé gyakoroljon ártalmas hatást a környezetre.

A Xerox a Global Reporting Initiative (GRI) előírásainak és az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak megfelelően készítette el a 2022-es vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentését. A Xerox emellett továbbra is megosztja a CSR-mutatóit a Sustainability Accounting Standards Board (SASB) szervezet és az éghajlattal kapcsolatos pénzügyi közzétételekkel foglalkozó munkacsoport (TCFD) normái szerint. Így gondoskodik arról, hogy az érdekeltek számára teljesen átlátható legyen a CSR terén elért előrehaladás. Itt talál további információkat a Xerox CSR-tevékenységeiről, és a SASB- és TCFD-jelentéseinket is megtekintheti: www.xerox.com/csr.

Tudnivalók a Xerox Holdings Corporation vállalatról (NASDAQ: XRX)

A Xerox több mint 100 éve törekszik szüntelenül a munkahelyi élmény újragondolására. Az irodai és ipari szintű nyomtatási technológiák terén kivívott vezető szerepünkre építve a szoftverek és a szolgáltatások irányába mozdultunk el, hogy fenntartható megoldásokat kínáljunk napjaink munkaerejének. A piacon belül egyedülálló üzleti megoldásaink és pénzügyi szolgáltatásaink irodai és ipari környezetben egyaránt kamatoztathatók. Portfóliónkkal igyekszünk hatékonyabbá tenni a mindennapi munkavégzést az ügyfeleink számára – függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak éppen. A Xerox tudományos munkatársai és mérnökei napjainkban radikálisan új technológiákkal viszik tovább innovációs örökségünket a digitális átállás, a kiterjesztett valóság, a robotikus folyamatautomatizálás, az additív gyártás, a dolgok internete az ipari környezetben (IIoT) és a tiszta technológiák területén. További információk: xerox.com.

 

 

 

 

Kép letöltése